Ψηφιακή Διακυβέρνηση: Το τελικό κείμενο του ν/σ -Τι αλλάζει (έγγραφο)

Μετά την ψήφισή του, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής το τελικό κείμενο για σχέδιο νόμου «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

Με το εν λόγω νομοσχέδιο:
•Μονιμοποιείται η άυλη συνταγογράφηση.

  • Οι οικογένειες με παιδιά που υποβάλλονται σε λογοθεραπεία ή/και εργοθεραπεία θα μπορούν πλέον να υποβάλλουν ψηφιακά τα αιτήματα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για εκκαθάριση από τον ΕΟΠΥΥ.
  • Οι πτυχιούχοι θα μπορούν να αναζητούν τα πτυχία τους μέσω βάσης δεδομένων των ελληνικών πανεπιστημίων και του ΔΟΑΤΑΠ και να εκδίδουν αντίγραφα αυτών ψηφιακά.
  • Καθιερώνεται το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών.
  • Δίνονται κίνητρα για εγχώριες και ξένες επενδύσεις στις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, βελτιώνοντας το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Στο νομοσχέδιο εντάχθηκαν και οι τροπολογίες:

Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών.

α. Ρύθμιση θεμάτων δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, β. συμπληρωματικό πρόγραμμα πρόσβασης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, και γ. ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικής κλήρωσης στις διαδικασίες επιλογής αρμοδιότητας ΑΣΕΠ.

Εκσυγχρονισμός Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και λοιπές διατάξεις

Θέματα αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Τροπολογία που ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, περιέχει και διάταξη για τις μετατάξεις από το Δημόσιο και τους ΟΤΑ «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης».

ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Ν/Σ

Ψηφισθέν Νομοσχέδιο

Δείτε ακόμη:

Δημόσιο: 28 μετακλητοί εκτός ΑΣΕΠ σε οργανικές θέσεις -Έντονες αντιδράσεις (τροπολογία)

Δημόσιο -ΟΤΑ: Μετατάξεις υπαλλήλων κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης (έγγραφο)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΤΕΛΙΚΟ, ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!