Ψηφιακή Διακυβέρνηση: Ψηφίστηκε το ν/σ -Αλλαγές σε άυλη συνταγογράφηση, ΕΟΠΠΥ, ΔΟΑΤΑΠ

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις». Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. Καταψήφισαν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με το εν λόγω νομοσχέδιο:
•Μονιμοποιείται η άυλη συνταγογράφηση.

  • Οι οικογένειες με παιδιά που υποβάλλονται σε λογοθεραπεία ή/και εργοθεραπεία θα μπορούν πλέον να υποβάλλουν ψηφιακά τα αιτήματα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για εκκαθάριση από τον ΕΟΠΥΥ.
  • Οι πτυχιούχοι θα μπορούν να αναζητούν τα πτυχία τους μέσω βάσης δεδομένων των ελληνικών πανεπιστημίων και του ΔΟΑΤΑΠ και να εκδίδουν αντίγραφα αυτών ψηφιακά.
  • Καθιερώνεται το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών.
  • Δίνονται κίνητρα για εγχώριες και ξένες επενδύσεις στις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, βελτιώνοντας το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Στο νομοσχέδιο εντάχθηκαν και οι τροπολογίες:

Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών.

α. Ρύθμιση θεμάτων δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, β. συμπληρωματικό πρόγραμμα πρόσβασης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, και γ. ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικής κλήρωσης στις διαδικασίες επιλογής αρμοδιότητας ΑΣΕΠ.

Εκσυγχρονισμός Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και λοιπές διατάξεις

Θέματα αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΒΟΥΛΗ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!