Δημόσιο: 28 μετακλητοί εκτός ΑΣΕΠ σε οργανικές θέσεις -Έντονες αντιδράσεις (τροπολογία)

Την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου  ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, σύμφωνα με την οποία 28 μετακλητοί υπάλληλοι που προσλαμβάνονται εκτός διαδικασιών του ΑΣΕΠ τοποθετούνται σε οργανικές θέσεις του Δημοσίου.

Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η τροπολογία «είναι σκανδαλώδης διότι ανατρέπει το σύνολο των διοικητικών κανόνων για τις προσλήψεις προσωπικού που εντάσσεται στην υπαλληλική ιεραρχία. Οι μετακλητοί υπάλληλοι, δεν μπορούν να αποτελούν τμήμα της δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος και ζήτησε να αποσυρθεί.

Απαντώντας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επικαλέστηκε τις χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε ενάμιση χρόνο και να αφήσουμε τη χώρα γυμνή, γιατί έχουμε να κάνουμε με αξίες υπερκείμενες του Συντάγματος: την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία και την προστασία του περιβάλλοντος».

«Είναι ντροπή ο κ. Χαρδαλιάς να επικαλείται την αξία της ανθρώπινης ζωής προκειμένου να δικαιολογήσει τα ρουσφέτια του», ανταπάντησε ο κ. Τζανακόπουλος, με τον υφυπουργό να απαντά σε εξίσου υψηλούς τόνους: : Τα περί ντροπής σας τα επιστρέφω. Επί έναν χρόνο παλεύουμε για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ένα χρόνο  τώρα έχουμε αποδείξει ότι είμαστε παρόντες και φέρνουμε αποτέλεσμα»

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το συνολικό κόστος των 28 μετακλητών θα ανέλθει σε 2,8 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ για Μετακλητούς: «Το κράτος λάφυρο επανέρχεται δριμύτερο μαζί με τις πρακτικές που χρεοκόπησαν τη χώρα»

ΚΙΝΑΛ: Μετακλητοί το 37% του προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

ΑΥΓΗ: Νέα στοιχεία για διορισμούς μετακλητών από το «παράθυρο» (πίνακες)

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ, 28 ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!