Προσφυγικές ροές: Εντείνεται η ασφυξία και σε νησιά, λιμάνι Πειραιά

Εντείνεται η κατάσταση ασφυξίας στα Hotspot των νησιών, το λιμάνι του Πειραιά και τα κέντρα φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με την σημερινή κατάσταση προσφυγικών ροών που ανακοινώθηκε από το Συντονιστικό της Κυβέρνησης.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στα νησιά αυξήθηκαν από 6.835 χθες Τρίτη σε 7.281 σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου με τους περισσότερους (4.270) να παραμένουν στα hotspot της Λέσβου.

roes1

Στον Πειραιά παρατηρείται και πάλι κάθετη αύξηση με τον αριθμό να ανεβαίνει από τα 1.844 άτομα χθες στα 3.050 σήμερα, γεγονός που καταδεικνύει την δυσκολία στις μετακινήσεις μετά το σφράγισμα των συνόρων.

roes2

Ο αριθμός όσων παραμένουν στα κέντρα φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας ανέβηκε από τα 18.797 στα 19.072 άτομα αγγίζοντας τα όρια χωρητικότητας των δομών που υπάρχουν στην περιοχή. Στον αριθμό περιλαμβάνεται, πάντως, και ένα πλήθος 8.550 που εκτιμάται ότι παραμένουν στον πρόχειρο καταυλισμό Ειδομένης. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αριθμός διατηρείται ίδιος τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Ως γενικό σύνολο προσφύγων και αλλοδαπών καταγράφεται ο αριθμός των 35.945 σήμερα έναντι 34.183 χθες. Υπενθυμίζεται ότι και ο σημερινός αριθμός παραμένει χαμηλότερος από εκείνον που κατεγράφη από το Συντονιστικό προχθές (36.419), γεγονός που σχολιάζεται ποικιλοτρόπως και δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς την ώρα που τα σύνορα παραμένουν κλειστά και επισήμως δεν έχει εξέλθει κανείς μέσω Ειδομένης.

roes3

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΡΟΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!