«Σύντομα θα αποσυμπιεστεί το Λιμάνι από τις προφυγικές ροές» – Επίσκεψη Βίτσα και Δρίτσα στον Πειραιά

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί, Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, το λιμάνι του Πειραιά και τους χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στον χώρο του λιμανιού. Ο Δ. Βίτσας , επιθεώρησε επίσης και τους χώρους σε Ελληνικό και Ελαιώνα.

Ο κ. Βίτσας σε δήλωσή του τόνισε τα ακόλουθα:

Είμαστε εδώ με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον κύριο Δρίτσα, για έναν επιτόπιο έλεγχο της κατάστασης, ακριβώς γιατί προσπαθούμε όχι μόνο να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, αλλά να βρούμε και τον πιο αξιοπρεπή τρόπο προώθησης και προσωρινής φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων, με στόχο σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποσυμπιεστεί και το λιμάνι του Πειραιά και να υπάρχει συγκεκριμένος τόπος στον οποίο αυτοί οι άνθρωποι θα φιλοξενούνται προσωρινά. Κάνουμε και το ανθρωπιστικό μας καθήκον αλλά και το καθήκον που έχουμε απέναντι στη χώρα και απέναντι στην Ευρώπη.

Υπάρχουν δυσκολίες. Θέλω να πω ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι δύσκολη αλλά προς το τέλος της, νομίζω, θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Θέλω να ευχαριστήσω για τις προσπάθειες που γίνονται από το Λιμενικό, την Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις προσπάθειες που γίνονται από την Περιφέρεια Αττικής -όλη την Περιφέρεια και ειδικότερα την Περιφερειάρχη αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά- αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται από τους εθελοντές και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Νομίζω ότι πρέπει να αρθούν όλες οι αμφιβολίες που έχουν κάποιοι άνθρωποι ή κάποιοι δήμαρχοι για το γεγονός ότι αυτές οι εγκαταστάσεις προσωρινής φιλοξενίας θα είναι κατάλληλες, θα είναι αξιοπρεπείς – και είναι αξιοπρεπείς όπου έχουν στηθεί. Και νομίζω ότι θα πρέπει εκμεταλλευτούμε, όλοι, την ευαισθησία των Ελλήνων που σε όλες τις δυσκολίες δένονται και ενωμένοι τις αντιμετωπίζουν.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!