Πλεόνασμα 394,8 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ το α΄ τρίμηνο του 2013

Ταμειακό πλεόνασμα ύψους 394,8 εκατ. ευρώ παρουσιάζει το α΄ τρίμηνο του 2013 ο ενοποιημένος προϋπολογισμός της αυτοδιοίκησης.

«Για τρίτο συνεχή μήνα επιτυγχάνεται πρωτογενές πλεόνασμα στους ΟΤΑ. Η συστηματική δουλειά που προηγήθηκε τον περασμένο χρόνο, παρά τη δύσκολη συγκυρία, αρχίζει να φέρνει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Διαψεύδοντας όσους έσπευσαν να αμφισβητήσουν τις προσπάθειες της Αυτοδιοίκησης και επιβεβαιώνοντας ότι η συνεργασία της με την Πολιτεία ενισχύει την αποτελεσματικότητα, συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια και βάζει τις τοπικές κοινωνίες σε μια νέα εποχή» δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με ανακόινωση του υπουργείου Εσωτερικών, το πλεόνασμα οφείλεται κυρίως στην καλή πορεία των ιδίων εσόδων και συγκεκριμένα των εσόδων από ανταποδοτικά τέλη, φόρους, λοιπά τέλη, δικαιώματα, παροχή υπηρεσιών, καθώς οι επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν μειωθεί σημαντικά (-13,5%) σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2012.

Σε ότι αφορά τις δαπάνες στο α΄ τρίμηνο του έτους είναι μειωμένες κατά 14,2% σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2012, ενώ για τον Μάρτιο του 2013 οι δαπάνες είναι μειωμένες κατά 24,7% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Επιπλέον, για το μήνα Μάρτιο του 2013 το πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό ανέρχεται στα 36,7 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 22,3 εκατ. ευρώ το Μάρτιο του 2012, ενω συνεχίζεται η καλή πορεία των εσόδων και η συγκράτηση των δαπανών εντός των στόχων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2013-2016.

Διαβάστε επίσης

Πλεόνασμα €362,3 εκατ. στους ΟΤΑ το πρώτο δίμηνο του 2013

ΥΠΕΣ: €160 εκατ. το πλεόνασμα των δήμων τον Ιανουάριο 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΟΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!