Πυροσβεστική παρέμβαση Κουβέλη για τις απολύσεις συμβασιούχων

Προσπάθεια να βρεθεί κοινή συνισταμένη μεταξύ των δύο υπουργών της κυβέρνησής του έκανε με δήλωσή του από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης.

Αφού παραδέχθηκε ότι υπάρχει εμπλοκή στο θέμα των δικαστικών διεκδικήσεων των συμβασιούχων, τόνισε ότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για την εκδίκαση των συγκεκριμένων υποθέσεων μέσα σ’ ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, υποστήριξε ο κ. Κουβέλης, «δείχνοντας» τη ρύθμιση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οποία αναφέρθηκε προηγούμενο ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr.

Αναλυτικά,  ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι «οι διάφοροι συμβασιούχοι που τίθενται εκτός εργασίας-όχι τώρα, αλλά και παλαιότερα-έχουν τη δυνατότητα σύμφωνα με το νόμο να προσφύγουν στα δικαστήρια και με μία προσωρινή διαταγή, εάν και εφόσον τη χορηγήσει το δικαστήριο, να επιστρέψουν στη θέση τους έως ότου κριθεί συνολική η τακτική αγωγή που έχουν καταθέσει. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Η προσωρινή διαταγή έχει χάσει την προσωρινότητα της, με την έννοια ότι για να εκδικαστεί μια υπόθεση και να έχουμε εντέλει την έκδοση αποφάσεως, χρειάζεται συνήθως δυο, τρία ή και περισσότερα έτη. Κατά συνέπεια η προσωρινή διαταγή διαρκεί επί μακρόν».

Και συμπλήρωσε: «Η λύση μπορεί να βρεθεί με την παραμονή της προσωρινής διαταγής-είναι στοιχείο της παροχής έννομης διαδικασίας-αλλά με ειδική νομοθετική ρύθμιση να καθοριστεί το χρονικό σημείο μέσα στο οποίο θα εκδίδεται η οριστική απόφαση και θα λύνει τη διαφορά του συμβασιούχου, του εργαζομένου με το ελληνικό δημόσιο.Θεωρώ ότι εκεί μπορεί να εξευρεθεί ο κοινός τόπος και έχω τη βεβαιότητα ότι θα εξευρεθεί»

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επικοινώνησε τόσο με τον υπουργό Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη όσο και με τον Α. Μανιτάκη, προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση.

Νωρίτερα, με τον κ. Κουβέλη είχε επικοινωνήσει ο πρωθυπουργός, ζητώντας του να παρέμβει ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Διαβάστε επίσης

Μανιτάκης: Δεν απολύουμε τους συμβασιούχους

ΔΗΜΑΡ «αδειάζει» Μανιτάκη για τις απολύσεις συμβασιούχων

Εκτός δημοσίου όσοι επέστρεψαν με προσωρινές διαταγές – «Όχι» Ρουπακιώτη

Αντισυνταγματική η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Απόφαση-ορόσημο για απολυμένους συμβασιούχους;

Αθήνα: Αναβολές στις δίκες για τους συμβασιούχους της ΔΑΕΜ

Ηράκλειο Κρήτης: Νέο δικαστικό μπλόκο στη διαθεσιμότητα

Παράταση εργασίας για οκτώ «διαθέσιμους» του Δ. Θεσ/νικης

ΣτΕ: «Μήνυμα» αντισυνταγματικότητας για τη διαθεσιμότητα


Τατούλης: Ικανοποίηση για τη δικαστική απόφαση επιστροφής των ΙΔΑΧ ΔΕ


Πελ/νησος: Νέο μπλόκο στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση