Γεροβασίλη καλεί Επιτρόπους: Εγκρίνετε τα εντάλματα για τους συμβασιούχους (ηχητικό)

Nα προχωρήσουν σε έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής των συμβασιούχων -«παρατασιούχων», καθώς «ο νόμος τους καλύπτει», κάλεσε τους Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου που, όπως αποκάλυψε χθες η aftodioikisi.gr, τα επιστρέφουν αθεώρητα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στον real fm η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για απόφαση του Ε.Σ. αλλά για κάποιες αποφάσεις κατά τόπους Επιτρόπων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το λένε κάποιοι κατά τόπους Επίτροποι, δεν το λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο. Έχει μεγάλη σημασία αυτό. Δεν έχουν δίκιο οι Επίτροποι αυτοί, ούτε νομικό, και βεβαίως ο νόμος ο οποίος έδωσε τις παρατάσεις αυτές απολύτως τους καλύπτει για να μπορούν να εγκρίνουν αυτά τα εντάλματα».

Παράλληλα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για επαναπρόσληψη, όπως υποστηρίζουν οι Επίτροποι που δεν υπογράφουν, αλλά για ανανέωση συμβάσεων, μέχρι τη διενέργεια του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Παράλληλα είπε ότι οι συμβασιούχοι δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά πληρώνονται μέσω των δημοτικών τελών.

Πάντως, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, μετά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, κάποιοι Επίτροποι άλλαξαν αποφάσεις και, τελικώς, ενέκριναν τα εντάλματα.

H απάντηση της Όλγας Γεροβασίλη για τους συμβασιούχους στο 17ο΄

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ, ΕΓΚΡΙΣΗ, ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!