Μιχελάκης προς Καμίνη για τους νεκρούς της ΜΑΡΦΙΝ (ξανά): Απαιτείται πολιτική βούληση

Με νέα επιστολή του στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης επανέρχεται στο ζήτημα της ανάγκης όπως επισημαίνει, να τιμηθεί η μνήμη των νεκρών της ΜΑΡΦΙΝ. Ο κ. Μιχελάκης που είχε στείλει πριν δύο μέρες επιστολή στον κ. Καμίνη σύμφωνα με την οποία του ζητούσε, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον πατέρα της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, να αναρτηθεί πλακέτα στην πρόσοψη του κτιρίου, που θα φέρει τα ονόματα των νεκρών, ενημερώνει τον δήμαρχο ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης επικοινώνησε μαζί του και του γνωστοποίησε ότι υπάρχει ήδη ειλημμένη ομόφωνη απόφαση από το 2010, επί θητείας του.

Ως εκ τούτου, ο υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει στον Γιώργο Καμίνη ότι δεν χρειάζεται λήψη νέας απόφασης ή επικαιροποίηση για την τοποθέτηση της πλακέτας παρά «μόνο η πολιτική βούληση για την υλοποίησή της».

Αναλυτικά η επιστολή του Γιάννη Μιχελάκη:

Σε συνέχεια της από 13-11-2013 επιστολής μου με θέμα την ανάγκη να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών της MARFIN, επανέρχομαι για το ίδιο ζήτημα, με αφορμή σχετική επικοινωνία που είχα με τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων με ενημέρωσε ότι επί δημαρχίας του και ειδικότερα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Μαΐου 2010, ελήφθη ομόφωνη απόφαση «για την τοποθέτηση πλακέτας στο σημείο της δολοφονίας των τριών εργαζομένων της τράπεζας MARFIN, που να εκπέμπει μήνυμα καταδίκης των συμβάντων και της βίας που ασκήθηκε, με υπογραφή Δήμου Αθηναίων και το σήμα του Δήμου».

Ως εκ τούτου δεν απαιτείται λήψη νέας απόφασης ή επικαιροποίηση της τότε ληφθείσας, αλλά μόνο η πολιτική βούληση για την υλοποίησή της.

Θεωρώ ότι ήδη έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα η απόδοση του απαιτούμενου φόρου τιμής στα αθώα θύματα της MARFIN.

Η σημερινή συγκυρία, ιδιαίτερα μετά το σοκ που προκλήθηκε στην ελληνική κοινωνία από τις στυγνές δολοφονίες τριών νέων ανθρώπων, του Παύλου Φύσσα, του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη, καθιστά την υλοποίηση της ανωτέρω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων όχι μόνο επίκαιρη, αλλά και επιβεβλημένη. 

Η υπενθύμιση, με κάθε δυνατό τρόπο, της ανάγκης για ομόθυμη καταδίκη της βίας, για διαφύλαξη της δημοκρατίας και για σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή αποτελεί υποχρέωση όλων μας, ιδίως εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που διέρχεται η χώρα μας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΜΑΡΦΙΝ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!