Μιχελάκης προς Καμίνη: Να τιμήσει ο Δήμος τους νεκρούς της Μαρφίν

Επιστολή στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με την οποία του ζητάει να τιμηθούν οι νεκροί της Μαρφίν με ανάρτηση, στην πρόσοψη του κτιρίου μαρμάρινης πλάκας, αφιερωμένης στη μνήμη τους.

Στην επιστολή γίνεται γνωστό ότι ο κ. Μιχελάκης είχε συνάντηση στο γραφείο του με τους γονείς της αδικοχαμένης Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι γονείς εξέφρασαν «τα δικαιολογημένα παράπονά» τους, όπως αναφέρει ο υπουργός, «καθώς τριάμισι χρόνια μετά τον άδικο χαμό της κόρης τους  και των συναδέλφων της Παρασκευής Ζούλια και Επαμεινώνδα Τσακάλη, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από τις αρμόδιες Αρχές για να τιμηθεί η μνήμη τους». 

Ο πατέρας της Αγγελικής κ. Ζαχαρίας Παπαθανασόπουλος ζήτησε ως ελάχιστο δείγμα τιμής την ανάρτηση μαρμάρινης πλάκας στη πρόσοψη του κτιρίου που θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Αγγελικής, και τον συναδέλφων της Παρασκευής Ζούλια και Επαμεινώνδα Τσακάλη.

Ο κ. Μιχελάκης τονίζει ότι συντάσσεται πλήρως με το αίτημά τους και παρακαλεί το δήμαρχο Αθηναίων να το δει θετικά και να προβεί σε όλες τις ενέργειες που χρειάζονται για την τοποθέτηση μαρμάρινης πλάκας στο κτίριο της MARFIN στη Σταδίου, αφιερωμένης στη μνήμη των νεκρών εργαζομένων της, «η οποία να αναγράφει ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της βίας και να θυμίζει σε όλους μας την υποχρέωση απόλυτου σεβασμού στο υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής».

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει ο υπουργός δεδομένου ότι η έξαρση της βίας μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη για την κοινωνική συνοχή, ιδιαίτερα όταν συμβαίνει σε μια κοινωνία που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, «και σε συνδυασμό με το ισχυρό σοκ που προκάλεσαν στην κοινή γνώμη οι δολοφονίες τριών νέων ανθρώπων, του Παύλου Φύσσα, του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη, η ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας Παπαθανασοπούλου καθίσταται επίκαιρη και επιβεβλημένη».

Αναλυτικά η επιστολή του υπουργού Εσωτερικών προς τον Γιώργο Καμίνη:

Κύριε Δήμαρχε,

Σας γράφω μετά από συνάντηση που είχα στο γραφείο μου με τους γονείς της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της υπαλλήλου του υποκαταστήματος της MARFIN στην οδό Σταδίου, η οποία, ενώ βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, βρήκε φρικτό θάνατο στις 5 Μαΐου 2010, εξαιτίας της φωτιάς που προκλήθηκε στο κτίριο της τράπεζας από ρίψη μολότοφ.

Οι τραγικοί γονείς, τους οποίους συνόδευε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκος Τσούκαλης, μου εξέφρασαν δικαιολογημένα παράπονα, καθώς τριάμισι χρόνια μετά τον άδικο χαμό της κόρης τους  και των συναδέλφων της Παρασκευής Ζούλια και Επαμεινώνδα Τσακάλη, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από τις αρμόδιες Αρχές για να τιμηθεί η μνήμη τους. 

Ο κ. Ζαχαρίας  Παπαθανασόπουλος, πατέρας της αδικοχαμένης Αγγελικής, ζήτησε ως ελάχιστο δείγμα τιμής την ανάρτηση, στην πρόσοψη του κτιρίου, μαρμάρινης πλάκας, αφιερωμένης στη μνήμη τους. Αυτό άλλωστε, μέσα από την τραγική ανάμνηση των γεγονότων της 5ης Μαΐου 2010, θα υποδηλώνει την αξία του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή, θα συνιστά απερίφραστη καταδίκη κάθε μορφής βίας, θα υπενθυμίζει σε όλους ότι οι ιδέες επιβάλλονται με το διάλογο και όχι με εγκληματικές ενέργειες αλλά και θα λειτουργεί αποτρεπτικά μπροστά στον κίνδυνο επανάληψης ανάλογων φαινομένων.

Κατά γενική ομολογία η έξαρση της βίας, όταν συμβαίνει στους κόλπους μιας κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται σκληρά από την οικονομική κρίση, μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη για την κοινωνική συνοχή. Με το πρίσμα αυτό και σε συνδυασμό με το ισχυρό σοκ που προκάλεσαν στην κοινή γνώμη οι δολοφονίες τριών νέων ανθρώπων, του Παύλου Φύσσα, του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη, η ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας Παπαθανασοπούλου καθίσταται επίκαιρη και επιβεβλημένη.

Με τις σκέψεις αυτές, ενώνω τη φωνή μου με αυτήν των γονέων  της αδικοχαμένης Αγγελικής και σας παρακαλώ να δείτε θετικά το συγκεκριμένο αίτημα και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την τοποθέτηση μαρμάρινης πλάκας στο κτίριο της MARFIN της οδού Σταδίου, αφιερωμένης στη μνήμη των νεκρών εργαζομένων της, η οποία να αναγράφει ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της βίας και να θυμίζει σε όλους μας την υποχρέωση απόλυτου σεβασμού στο υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής.     

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΜΑΡΦΙΝ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!