Χατζηδάκης: Εκτός στόχου οι χορηγήσεις από τις τράπεζες

Για το πρώτο δίμηνο του νέου έτους από τα τέλη του 2013 που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, μετατίθεται ο στόχος της διοχέτευσης ρευστότητας 2 δις ευρώ προς τις επιχειρήσεις από τις 4 συστημικές τράπεζες, από την ενεργοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ.

Σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Γ. Ζανιά, επεσήμανε ότι «μόνο 1 από τις 4 τράπεζες ξεπέρασε τον στόχο που είχε τεθεί. Θέλω να πιστεύω, καθώς οι ίδιες οι τράπεζες είχαν δεσμευτεί ότι τους επόμενους μήνες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να καλύψουν το χαμένο έδαφος».

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης που υπογράμμισε ότι αναμένεται σχετική πρόταση από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για τη νέα προγραμματική περίοδο αναφορικά και με τα εργαλεία που πρέπει να είναι πιο απλά και χρήσιμα σημείωσε: «Όλοι είμαστε σε μια ανηφόρα, ξέρουμε ότι δεν έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, πρέπει να γίνει δουλειά από όλες τις πλευρές».

Από την πλευρά του ο κ. Ζανιάς συμπλήρωσε ότι ο Οκτώβριος ήταν δύσκολος μήνας στις συμβασιοποιήσεις των συγκεκριμένων προγραμμάτων, καθώς όπως είπε, η αγορά έχει τη δική της δυναμική. Πάντως επεσήμανε ότι είναι σημαντικό το ότι τώρα μπήκε το νερό στο αυλάκι και είναι θέμα χρόνου να διοχετευθεί στην αγορά ρευστότητα όχι μόνο 2 δις ευρώ αλλά και και παραπάνω.

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς, τραπεζικά στελέχη επανέλαβαν ότι το τελευταίο που θέλουν οι τράπεζες είναι να γίνουν κέντρα διαχείρισης ακινήτων, και ότι η προσαρμογή στη στεγαστική πίστη πρέπει να γίνει με τρόπο κοινωνικά δίκαιο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΖΑΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!