Ναρκωτικά, χρυσός, μέχρι και αυτοκίνητα κατασχέθηκαν σε όλα τα τελωνεία της χώρας!

Σε κατασχέσεις ράβδων χρυσού έως και αυτοκινήτων που κυκλοφορούσαν παρανόμως με ξένες πινακίδες προχώρησαν οι τελωνειακές υπηρεσίες της χώρας στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποίησαν από την 1 Φεβρουαρίου 2016 έως και τις 15 Μαρτίου. Επίσης, κατασχέθηκαν μεγάλα ποσά μετρητών κατά την έξοδο ταξιδιωτών από τη χώρα λόγω μη δήλωσής τους στις τελωνειακές αρχές.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων παρατίθενται χαρακτηριστικές περιπτώσεις κατασχέσεων από 1 Φεβρουαρίου 2016 έως τις 15 Μαρτίου 2016:

1. ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
• Το Τελωνείο Κήπων με τη συνδρομή των σκύλων ανιχνευτών της Τελωνειακής Υπηρεσία διενήργησε έλεγχο σε εξερχόμενο της χώρας λεωφορείο και κατέσχεσε 30 κιλά ινδικής κάνναβης, συσκευασμένης σε πακέτα ανάμεσα σε ποσότητα ζάχαρης.
• Το Τελωνείο Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» κατέσχεσε 9.610 γραμμάρια ινδικής κάνναβης σε ταχυδρομικό πακέτο.
Κατά τη διενέργεια ελέγχων σε επιβάτες, εντόπισε σε χειραποσκευή και κατέσχεσε 7.400 χάπια με ναρκωτικές ουσίες.

2. ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΧΡΥΣΟΥ
• Το Τελωνείο Κήπων, σε έλεγχο επιβατών λεωφορείου εξερχόμενου της χώρας, εντόπισε και κατέσχεσε επτά (7) πλάκες χρυσού συνολικού βάρους 6.281 γραμμαρίων. Οι δράστες συνελήφθηκαν για λαθρεμπορία χρυσού και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.

3. ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΠΝΙΚΩΝ
• Το Ε’ Τελωνείο Πειραιά, αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν στη Γενική Διεύθυνση τελωνείων & Ε.Φ.Κ., προέβη σε κατασχέσεις τεσσάρων (4) συνολικά εμπορευματοκιβωτίων με 45.370.000 τεμάχια λαθραία τσιγάρα.
Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 8.405.646 €.
Οι έρευνες για τους τελικούς παραλήπτες συνεχίζονται.
• Η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Ελέγχου του ΣΤ΄ Τελωνείου Πειραιά διεξήγαγαν συντονισμένη έρευνα και εντόπισαν φορτηγό με εμπορευματοκιβώτιο με λαθραία τσιγάρα. Κατασχέθηκαν συνολικά 9.190.000 τεμάχια τσιγάρα, ενώ οι αναλογούντες δασμοί και φόροι υπολογίσθηκαν στο ποσό των 1.708.545 €.

4. ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΡΕΥΣΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ
• Σε ελέγχους που διενήργησαν τα Τελωνεία Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», Κήπων, Ευζώνων και Ε’ Θεσσαλονίκης, κατά τη διακίνηση επιβατών από και προς τρίτες χώρες, δεσμεύθηκε το ποσό των 752.752 € σε ρευστά διαθέσιμα, λόγω μη δήλωσής τους στις τελωνειακές αρχές. Το επιβληθέν πρόστιμο, άμεσα καταβλητέο, ανέρχεται σε 192.704 €, ενώ συνεχίζεται από τις αρμόδιες αρχές η έρευνα για τη νόμιμη προέλευση των χρημάτων.

5. ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
• Οι πρόσφατα συσταθείσες Κινητές Ομάδες Ελέγχου της Τελωνειακής Υπηρεσίας σε επισταμένους ελέγχους στους οδικούς άξονες της χώρας προέβησαν σε τουλάχιστον 33 δεσμεύσεις επιβατικών οχημάτων λόγω παράνομης κατοχής και κυκλοφορίας τους από μη δικαιούχα πρόσωπα. Οι υποθέσεις είναι σε εξέλιξη προκειμένου να επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα.

6. ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ & ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
• Οι Κινητές Ομάδες Ελέγχου έχουν διενεργήσει σειρά δειγματοληψιών αλκοολούχων σε επιχειρήσεις (μπαρ, καφετέριες) και πετρελαίου σε πρατήρια και φορτηγά και αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα των αναλύσεων από το Χημείο.
• Οι Θαλάσσιες Ομάδες Ελέγχου κατά την επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου για την αποφυγή διάπραξης λαθρεμπορικών πράξεων εντόπισαν μεταξύ άλλων τρεις περιπτώσεις παράνομης χρήσης πετρελαίου ναυτιλίας.

7. ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ
• Το Τελωνείο Μέρτζανης, κατά τη διενέργεια ελέγχων για την προστασία της υγείας των καταναλωτών, εντόπισε και κατέσχεσε φυτοπροστατευτικά προϊόντα, εντομοκτόνα και μυκητοκτόνα, τα οποία στερούνταν έγκρισης κυκλοφορίας στη χώρα μας και μεταφέρονταν παράνομα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, ΤΕΛΩΝΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!