Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για τους δασικούς χάρτες

Μέχρι τις 4 Μαΐου θα παραμείνει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Επίσπευση διαδικασιών κατάρτισης, θεώρησης και κύρωσης των δασικών χαρτών και λοιπές διατάξεις».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης καλεί τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς να συμμετέχουν από σήμερα στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ώστε να συμβάλλουν στη βελτίωση του εν λόγω νόμου.

Η εφαρµογή των προτεινόµενων ρυθµίσεων αναµένεται ότι θα έχει ως αποτέλεσµα:

  1. Tην επίσπευση της διαδικασίας ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών.
  2. Την ταχύτερη και αξιόπιστη ανταπόκριση των δασικών υπηρεσιών στις υποχρεώσεις τους.
  3. Την ελαχιστοποίηση του αριθµού των υποβαλλοµένων αντιρρήσεων.
  4. Την αντιµετώπιση των προβληµάτων που ανέκυψαν από την αδυναµία συγκρότησης και λειτουργίας των Επιτροπών Εξέτασης των Αντιρρήσεων.
  5. Την επίσπευση των εργασιών των ανωτέρω Επιτροπών, ώστε να επιτευχθεί η κατά το δυνατόν συντοµότερη κύρωση των δασικών χαρτών.
  6. Την αξιοποίηση της αποκτηθείσας τεχνογνωσίας και εµπειρίας.
  7. Την οικονοµικότερη διαχείριση του έργου και τέλος
  8. Την αποτελεσµατικότερη προστασία της δηµόσιας περιουσίας, τού πολίτη και την διασφάλιση της αξιοπιστίας των συναλλαγών.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!