Ν/σ Εσωτερικού Ελέγχου: Ψηφίστηκε από τη Βουλή -Τι αλλάζει για ΑΣΕΠ, Δημόσιο, ΟΤΑ, Επιδόματα

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών: «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση». 

Υπέρ του ν/σ ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ και ΜέΡΑ25.

Επίσης υπερψηφίστηκε και το άρθρο 54 για το οποίο ζητήθηκε από το ΚΙΝΑΛ ονομαστική ψηφοφορία. Στην ψηφοφορία ψήφισαν 213 συνολικά. Υπέρ τάχθηκαν 158 βουλευτές (ΝΔ) και 55 (ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ 25) κατά, ενώ ο Σ.

Το συγκεκριμένο άρθρο σύμφωνα με την οποίο «η διανυθείσα ή διανυόμενη σε θέση αντιπροέδρου ή αναπληρωτή προέδρου ή απλού μέλους δεν αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του σε θέση ανώτερης βαθμίδας της ίδιας αρχής για πλήρη θητεία και μέχρι 2 θητείες κατ’ ανώτατο όριο», ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κατήγγειλαν ότι είναι «φωτογραφικό» για την επιλογή νέου προεδρείου του ΑΣΕΠ, της αρεσκείας της κυβέρνησης. Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «πρακτικά σημαίνει ότι ένα μέλος Ανεξάρτητης Αρχής μπορεί να παραμένει και να δραστηριοποιείται σε αυτήν για ένα χρονικό διάστημα 18 ετών (!!!), εάν αθροιστούν οι δύο επιτρεπόμενες θητείες τους με το επιτρεπόμενο χρονικό διάστημα της παράτασής τους».

Οι διατάξεις του ν/σ

 Επίσης στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων διατάξεις για τη τη διαδικασία εσωτερικού ελέγχου και τη θεσμοθέτηση συμβούλου ακεραιότητας, αλλά και άλλες, που μεταξύ άλλων αφορούν:
Τις μεταθέσεις και αποσπάσεις υπαλλήλων που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές και τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των δήμων και περιφερειών

Την κινητικότητα σε ΝΠΠΔ εκτός Γενικής Κυβέρνησης

Τις προσλήψεις και την παράταση συμβάσεων σε Καταστήματα Κράτησης

Την μοριοδότηση προϋπηρεσίας και δυνατότητα των ΙΔΑΧ δήμων να επιλέγονται ως γενικοί διευθυντές

Δείτε επίσης και τις τροπολογίες που ψηφίστηκαν:

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για βουλευτές, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης -Πρόβλεψη για αναπλήρωση προϊσταμένων (τροπολογία)

Τρίτεκνοι: Έρχονται επιδόματα από δήμους -Διαγραφή οφειλών πολιτών, επιχειρήσεων σε ΟΤΑ (τροπολογία)

Κατατέθηκε τροπολογία του ΥΠΠΟ για την επιλογή των καλλιτεχνικών διευθυντών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΣΕΠ, ΟΤΑ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!