μητρόπουλος-γιατί-απολύσεις-όταν-έχο-259262
ΔΗΜΟΣΙΟ | 28.04.2013 | 15:52

Μητρόπουλος: Γιατί απολύσεις όταν έχουμε το μικρότερο δημόσιο στην Ε.Ε.;

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση προχωρά σε απολύσεις με επίκεντρο τους ΙΔΑΧ ΔΕ όταν η Ελλάδα έχει το μικρότερο δημόσιο σε όλη την Ε.Ε., έθεσε μιλώντας επί του πολυνομοσχεδίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Μητρόπουλος, σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το 2009 το δημόσιο είναι 1.098.000 υπαλλήλους, ενώ τον Αύγουστο του 2012 μόλις 667.000.

Υπενθύμιζε δε ότι και προ μνημονίου η Ελλάδα με 11% ήταν μαζί με τη Γερμανία και την Ολλανδία οι χώρες με το μικρότερο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με τον πληθυσμό.

«Ενώ γνωρίζαμε ότι το θέμα το δημοσίου δεν είναι ποσοτικό αλλά ποιοτικό, τώρα προχωράτε σε απολύσεις», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος, θέτοντας το ερώτημα: ” Τι θα σας φέρουν οι απολύσεις των ΙΔΑΧ;»

Διαβάστε επίσης

Βουλή-πολυνομοσχέδιο: Στο επίκεντρο οι απολύσεις στο δημόσιο

Στην Ολομέλεια τo πολυνομοσχέδιο

Πολυνομοσχέδιο: «Πέρασε» από την Επιτροπή, ξεκινάει η μάχη στην Ολομέλεια

Τροπολογία: Νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ – Στουρνάρα για τους ανέργους

Kόντρα με το «καλημέρα» στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Aνεβάζει το θερμόμετρο στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Δημόσιο: Απολύσεις και με τη «βούλα» του πολυνομοσχεδίου

Πολυνομοσχέδιο: Τροπολογία για 400.000 ανέργους στους ΟΤΑ

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.