Μήνυμα Koυρουμπλή σε Τσίπρα: Δεν μπορώ να φύγω από το ΥΠΕΣΔΑ

Για τους παιδικούς σταθμούς, τον ανασχηματισμό και το κυβερνητικό έργο μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής στον ΣΚΑΙ:

«Χτες ολοκληρώσαμε την προσπάθεια για τους παιδικούς σταθμούς. Η δεύτερη φάση ήταν 16000 αιτήσεις παιδιών. Όλα αυτά τα παιδιά, τακτοποιήθηκαν. Για πρώτη φορά μετά από πολύ δύσκολα χρόνια,  έχουμε μία αύξηση των παιδιών από 80000 στις 93000. Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Με το νέο σύστημα,  αναδείχθηκε η αδυναμία που έχουμε στην περιφέρεια. Για παράδειγμα, στην Πάτρα, πήραν voucher και δεν υπήρχαν θέσεις (δομές) για παιδιά ούτε στους ιδιωτικούς ούτε στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς. Με βάση το αποτύπωμα αυτών των στοιχείων που έχουμε, θα επιχειρήσουμε τον Σεπτέμβριο του επόμενου χρόνου να μην υπάρχει κανένα παιδί χωρίς να έχει θέση στον παιδικό σταθμό. Κάθε φορά, για έναν πρωθυπουργό  ένας ανασχηματισμός είναι  μια ευκαιρία, να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια και μ΄αυτόν τον τρόπο δίνει έναν αέρα στην κυβέρνηση. Συνήθως, κάθε φορά που ακουγόταν ότι θα γίνει ανασχηματισμός  σηκώνονταν οι προσδοκίες ψηλά,  και  στο τέλος η πραγματικότητα  έδειχνε τελικά ότι ανακατευόταν η τράπουλα με τα ίδια πρόσωπα».

Για πιθανότητα μετακίνησής του από το ΥΠΕΣΔΑ

«Κοιτάξτε, έχω μπροστά μου την Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας, έχω τη Διαλειτουργικότητα, έχω την Επαναθεσμοποίηση του Καλλικράτη. Δε μπορώ σήμερα να τα αφήσω στη μέση αυτά».

Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες αργότερα ο Α. Τσίπρας απαντούσε (και) στον Π. Κουρουμπλή, λέγοντας από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι υπουργικές θέσεις δεν έχουν παραχωρηθεί με κριτήρια μονιμότητας».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΥΠΕΣΔΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!