Με περικοπές από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η «τρύπα» των 250 εκ. ευρώ

Η «τρύπα» που θα καλυφθεί από τον νέο φόρο στα ακίνητα καθώς αναμένεται να εισπραχθούν 2,65 δις έναντι 2,9 δις που ήταν ο αρχικός στόχος θα καλυφθεί με αντίστοιχη περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Δαπανών το οποίο θα περιοριστεί στα 6,75 δις από 7 δις που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η «Καθημερινή» του Σαββάτου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το νέο φορολογικό ν/σ για τα ακίνητα, θα περιλαμβάνει τη μείωση του φόρου μεταβίβασης. Ο συντελεστής θα μειωθεί στο 3% για το 2014. Σήμερα ο φόρος ανέρχεται στο 8% για το τμήμα της αξίας του ακινήτου ως 20.000 ευρώ και στο 10% για το υπόλοιπο της αξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η τρόικα επέμενε να περιληφθεί η μείωση του φόρου μεταβίβασης στο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, ώστε συνολικά το νομοθέτημα να μεταφέρει το φορολογικό βάρος στην κατοχή και όχι στην αγοραπωλησία.

Από τα βασικά σημεία του νέου σχεδίου που διαμόρφωσε η κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων, προκύπτει ότι σε σχέση με το αρχικό, μειώνεται η επιβάρυνση στα αγροτεμάχια και το κόστος επιμερίζεται, πέραν από τις περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Δαπανών, και στους ιδιοκτήτες των θεωρούμενων «μεγάλων» ακίνητων περιουσιών, στις οποίες πέραν του κύριου φόρου στα ακίνητα επιβάλλεται και συμπληρωματικός στο σύνολο της ιδιοκτησίας, με αφορολόγητο όριο τα 300.000 ευρώ. Συνολικά θα πληρώσουν, 380 εκ. περισσότερα από ό,τι προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΔΕΝΔΥΣΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!