Νέα περικοπή 500 ευρώ για κάθε οικογένεια

Με μία βαλίτσα νέα μέτρα επιστρέφει από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών φέρνοντας ως χριστουγεννιάτικο δώρο σε κάθε νοικοκυριό επιβάρυνση επιπλέον 483 ευρώ στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Ο Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τους ομολόγους του ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει έτοιμο τον κατάλογο νέων μέτρων ύψους 1,3 δις, τα οποία όμως δεν ικανοποιούν ούτε τις απαιτήσεις αλλά ούτε και τις εκτιμήσεις της τρόικας που βλέπει το δημοσιονομικό κενό κοντά στα 2 δις.

Όπως γράφει η «Ελευθεροτυπία» του Σαββάτου, το ύψος των νέων μέτρων που θα απαιτηθούν το 2014 φέρνει υποχρεωτικά την επιβολή και νέων οριζόντιων δημοσιονομικών μέτρων που θα πέσουν και πάλι στην πλάτη μισθωτών και συνταξιούχων. Είτε ως περικοπές των δαπανών είτε ως αύξηση φόρων.

Αυτά θα αφορούν:

– Την αυστηρή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο με όφελος 100 εκ. ευρώ

– Την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής στα ασφαλιστικά ταμεία, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν θα αποφέρει πάνω από 300 εκ. ευρώ

– Τη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και διοίκησης, που υπολογίζεται να αποφέρει 381 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως ορίζεται και από το νέο σχέδιο, ο φόρος για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, θα φέρει στα ταμεία 2,6 δις ευρώ, δηλαδή 300 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από τον αρχικό στόχο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει ισοδύναμα μέτρα για να καλύψει το κενό, που δημιουργείται.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΕΤΡΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΜΙΚΩΝ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!