Μανιτάκης: «Γράψε λάθος» για τη συγχώνευση 1.500 φορέων

Εκ παραδρομής αναφέρθηκε ότι υπάρχει συγχώνευση – κατάργηση 1.500 φορέων, το ορθό είναι ότι θα αξιολογηθούν εάν και ποιοι θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν, είπε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κατάργηση – συγχώνευση Οργανισμών, θέλοντας έτσι να διορθώσει το χθεσινό του ατόπημα.

«Η διαδικασία που ξεκινά σήμερα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την Άνοιξη με την κατάθεση νέου νομοσχεδίου που θα βασίζεται στη συγχώνευση – κατάργηση και άλλων 1.500 περίπου φορέων ή οργανισμών του Δημοσίου», είπε χθες, και συμπλήρωσε: «Σήμερα, απλώς, παρουσιάζουμε στην Εθνική Αντιπροσωπεία ένα πρόπλασμα του μεταρρυθμιστικού μας στόχου στο τομέα αυτό που αποσκοπεί στον δραστικό περιορισμό των οργανισμών του δημόσιου τομέα. Σκοπεύουμε να διατηρήσουμε μόνον τις αναγκαίες και χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο δημόσιες υπηρεσίες, που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιτελέσουν ιδιωτικοί φορείς, υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι το κόστος λειτουργίας τους δεν θα επιβαρύνει υπέρμετρα ή αδικαιολόγητα τον έλληνα φορολογούμενο».

Να σημειωθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για έξι άρθρα μεταξύ των οποίων και η Γραμματεία Συντονισμού, η οποία υπάγεται άμεσα στον Πρωθυπουργό.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!