Κορωνοϊός -Δημόσιο: Έρχεται εκ περιτροπής εργασία & τηλεργασία -Πώς θα εφαρμόζονται (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Με εκ περιτροπής εργασία αλλά και τηλεργασία επιχειρεί η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα που δημιουργείται στο Δημόσιο με τους γονείς που έχουν παιδιά κάτω των 15 ετών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr το υπουργείο Εσωτερικών εξειδικεύει τα μέτρα τα οποία θα ανακοινώσει πιθανότατα στις 12.30 το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα στις 7.30 ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε διάγγελμα σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όπως συζητήθηκε και στην συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκου με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Γιάννη Πάιδα, έχει αποφασιστεί:

-Η εκ περιτροπής εργασία των εργαζόμενων που έχουν παιδιά κάτω των 15 ετών. Δηλαδή, εφόσον σε μία υπηρεσία υπάρχουν δύο εργαζόμενοι με αυτά τα χαρακτηριστικά θα έχουν την δυνατότητα να απουσιάζουν μέρα παρά μέρα, ενώ κάθε τέσσερις ημέρες απουσίας θα χρεώνεται μία ημέρα κανονικής άδειας στον καθέναν.

-Όπου είναι δυνατόν θα εξεταστεί η δυνατότητα τηλεργασίας. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως αυτό μπορεί να γίνει στο 10 έως το πολύ 20% του Δημόσιου τομέα. Ένα παράδειγμα είναι τα ΚΕΠ, στα οποία μεγάλο τμήμα της εργασίας είναι δυνατόν να διεκπεραιωθεί μέσω τηλεργασίας.

Τι θα γίνει στο ιδιωτικό τομέα

Προτεραιότητα, ωστόσο, όπως πληροφορείται η aftodioikisi.gr, θα δοθεί στους γονείς με παιδιά κάτω των 15 ετών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κάθε γονέας εργαζόμενος θα δικαιούται ειδική άδεια έως και 15 μέρες από την εργασία του.

Η άδεια θα πληρωθεί από τρεις φορείς και πιο συγκεκριμένα:

Πέντε μέρες θα πληρωθούν από τον εργοδότη,

Πέντε μέρες θα «καλύψει» το κράτος και

Πέντε μέρες θα αφαιρεθούν από την άδεια του εργαζόμενου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΔΕΙΕΣ, ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!