Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Αποκλείονται ΑμεΑ εκτός ΟΠΕΚΑ -Καταγγελίες στην aftodioikisi.gr

Για αποκλεισμό των ΑμεΑ που δεν λαμβάνουν επίδομα του ΟΠΕΚΑ από το Κοινωνικό Μέρισμα 2019, κάνουν λόγο αναγνώστες της aftodioikisi.gr, με καταγγελίες στην ιστοσελίδα.

Σταχυολογούμε:

«Ολικά ανάπηρη γυναίκα με 94% ΚΕΠΑ συνταξιούχος βαριάς αναπηρίας που χρήζει συμπαράσταση εταίρου προσώπου δεν παίρνει το μέρισμα…Αισχος ….Κάντε κάτι….Ανάπηροι δεν είναι μονο αυτοί του ΟΠΕΚΑ….Ολικά ανάπηρη γυναίκα είναι δυνατόν να μην είναι δικαιούχος!»

«Τρεις ακόμα περιπτώσεις ολικά ανάπηρων με πάνω από 80% αναπηρία που είναι εκτός του μερίσματος! Είναι δυνατόν ανάπηροι του ΟΠΕΚΑ με 67% αναπηρία να το παίρνουν και οι άλλοι με 80% και 90% αναπηρία να μην το παίρνουν επειδή δεν είναι ΟΠΕΚΑ? ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ….ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΑ!».

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική ανακοίνωση για το Κοινωνικό Μέρισμα 2019 περιλάμβανε μόνο τα ΑμεΑ κάτω των 24 ετών, και στη συνέχεια, λόγω των διαμαρτυριών, αφαιρέθηκε το όριο ηλικίας από την τελική απόφαση.

Φαίνεται, όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ότι υπάρχουν και άλλοι αποκλεισμοί.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΜΕΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ, ΟΠΕΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!