«Θέλουν απολύσεις εδώ και τώρα»

Με τη φράση «θέλουν απολύσεις εδώ και τώρα», περιέγραφε στην aftodioikisi.gr κυβερνητικό στέλεχος την εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί με την τρόικα αναφορικά με το Δημόσιο. Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δεν αρκούνται στις απομακρύνσεις των επίορκων αλλά θέλουν να τηρηθεί, όπως τονίζουν, η δέσμευση του Μνημονίου για απομάκρυνση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2013.

Με το σκεπτικό αυτό απορρίπτουν το σχέδιο Μανιτάκη καθώς δε περιλαμβάνει συγκεκριμένη πρόβλεψη για απολύσεις εντός του 2013, παρά μόνο ασαφή αριθμό διαθέσιμων που ίσως να απολυθούν μετά τη λήξη του έτους, δηλαδή, εντός το 2014.

«Δικό σας θέμα οι επίορκοι»

Αντ’ αυτού όπως, ήδη έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ζητούν συγκεκριμένο αριθμό (διευθύνσεις και ονόματα) υπαλλήλων και χρονοδιάγραμμα εντός του 2013 για την απόλυση των υπαλλήλων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δεν ζητούν μεν αυτός ο αριθμός να είναι ο «μνημονιακός», δηλαδή 25.000 υπάλληλοι, αλλά δηλώνουν ότι ΔΕΝ υπολογίζουν στον αριθμό των αποχωρήσεων τους επίορκους: «Η απομάκρυνση των επίορκων είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης», φέρεται να υποστηρίζουν.

Διαβάστε επίσης

Σαμαράς: Τέλος η εποχή των χαλαρών ρυθμών στο Δημόσιο
Μανιτάκης: Το Δημόσιο δεν είναι το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις
Μανιτάκης: Μέσω Πειθαρχικών, η αναστολή της αυτοδίκαιης αργίας
«Haircut» στις θέσεις για αποφοίτους της ΕΣΔΔΑ σε Δημόσιο, ΟΤΑ
Δασκαλόπουλος: Προτρέπει για απολύσεις στο Δημόσιο
Η… τρόικα κόβει το μισθό στους επίορκους

Μανιτάκης: «Άρνηση για απολύσεις καλύπτει τους επίορκους»
Αποδείξεις και ονόματα υπαλλήλων προς απόλυση ζητεί η τρόικα
Στα «χέρια» της τρόικας σχέδιο για απομάκρυνση 12.500 υπαλλήλων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΡΟΙΚΑ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!