Κερατέα – Σκουπίδια: Ψηφίσθηκε η τροπολογία για τις… μισές Φοβόλες - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
25
Οκτώβριος
Back

Κερατέα – Σκουπίδια: Ψηφίσθηκε η τροπολογία για τις… μισές Φοβόλες

Με μία μικρή αλλαγή που δεν ικανοποιεί τους όρους που είχε θέσει το δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής,  ψηφίστηκε σήμερα κατά πλειοψηφία  (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) από τη Βουλή η τροπολογία για την κατασκευή ΧΥΤΑ και εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κερατέα.

Συγκεκριμένα, με την αλλαγή που επέφερε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Στ. Καλαφάτης η θέση Φοβόλες Κερατέας επιλέγεται ως λύση χωροθέτησης του ΧΥΤΑ «σε περίπτωση περιβαλλοντικής αδειοδότησης» της και όχι «σε περίπτωση ένταξης υλοποίησης», όπως προέβλεπε το αρχικό κείμενο.

Ωστόσο, στην ψηφισθείσα τροπολογία δεν ικανοποιούνται οι όροι που είχε θέσει το δ.σ. Λαυρεωτικής για:

-Αλλαγή του Περιφερειακού Σχεδιασμού που σημαίνει ότι δεν γίνεται αποδεκτό ότι σ’ αυτήν την θέση θα γίνει διαχείριση απορριμμάτων των δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, αλλά πολλαπλάσιες ποσότητες και τέλος ότι θα υπάρξει ΧΥΤΑ και όχι μόνο εργοστάσιο.

-Απάλειψη της θέσης «Ομβριόκαστρο», γεγονός το οποίο σημαίνει ότι είναι δυνατόν αν τα  57 στρέμματα στις «Φοβόλες» θεωρηθεί ότι δεν επαρκούν, να γίνει επέκταση στα 540 του Ομβριόκαστρου

-Για διαχείριση του Εργοστασίου και του ΧΥΤΑ από το Δήμο Λαυρεωτικής και όχι από ιδιώτη, όπως προβλέπει η δημοπράτηση του ΕΔΣΝΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η τροπολογία έχει προκαλέσει «παγωμάρα» ανάμεσα στους κατοίκους της Κερατέας και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, να εκδηλωθούν αντιδράσεις.

Σχετικά

Λαυρεωτική: Να αποσυρθεί η τροπολογία για Φοβόλες, εάν δεν αλλάξει

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!