συριζα-λαθροχειρία-της-κυβέρνησης-γι-268596
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ | 28.01.2013 | 20:36

ΣΥΡΙΖΑ: Λαθροχειρία της κυβέρνησης για τα σκουπίδια στις Φοβόλες

Για επίθεση «με ύπουλο τρόπο στο περιβάλλον και στην κοινωνία της Κερατέας και της Λαυρεωτικής γενικότερα», κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λαυρεωτικής και αφορμή την «απαράδεκτη τροπολογία με την οποία επιμένει στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων της Περιφέρειας Αττικής και συνεχίζει να θεωρεί τον λόφο του “Οβριοκάστρου” ως θέση κατάλληλη για την υλοποίησή του, προσθέτοντας μάλιστα και τη θέση “Φοβόλες”». Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω την κατηγορεί για «λαθροχειρία» αφού παραποιεί «ακόμη και αυτήν την απόφαση 94/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής, την οποία και επικαλείται μέσα στην τροπολογία».

«Η πρόταση του Δήμου Λαυρεωτικής αναφέρει την αλλαγή του υφισταμένου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων της Περιφέρειας Αττικής (ενώ η τροπολογία τον διατηρεί). Επίσης μιλά για τη διαχείριση των απορριμμάτων των δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού και μόνον, και αφού προηγουμένως οι κάτοικοι της περιοχής αποφανθούν με δημοψήφισμα, πριν από κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λαυρεωτικής και καλεί «τον λαό της Κερατέας και ευρύτερα της Λαυρεωτικής σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να αποκρούσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης του κ. Α. Σαμαρά και να ζητήσουμε την απόσυρση της παραπάνω τροπολογίας».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΒΟΛΕΣ
Η τρικομματική κυβέρνηση του κ. Α. Σαμαρά, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, επιτίθεται με ύπουλο τρόπο στο περιβάλλον και στην κοινωνία της Κερατέας και της Λαυρεωτικής γενικότερα, προτείνοντας μιαν απαράδεκτη τροπολογία με την οποία επιμένει στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων της Περιφέρειας Αττικής και συνεχίζει να θεωρεί τον λόφο του «Οβριοκάστρου» ως θέση κατάλληλη για την υλοποίησή του, προσθέτοντας μάλιστα και τη θέση «Φοβόλες». Έτσι ο δίκαιος αλλά και νόμιμος αγώνας του λαού της Κερατέας, που είχε την τεράστια υποστήριξη του ελληνικού λαού ενάντια στον Περιφερειακό Σχεδιασμό «επιβραβεύεται» από τον κυβέρνηση με μια επί πλέον εναλλακτική θέση, δίπλα στην προηγούμενη.

Τα παραπάνω μάλιστα γίνονται στην προτεινόμενη τροπολογία με ύπουλο και ψευδεπίγραφο τρόπο, αφού η κυβέρνηση διαπράττει λαθροχειρία εις βάρος των κατοίκων της Κερατέας, παραποιώντας ακόμη και αυτήν την απόφαση 94/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής, την οποία και επικαλείται μέσα στην τροπολογία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λαυρεωτικής σημειώνεται ότι έχει πάρει αποστάσεις από την συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι αποπροσανατολίζεται ο λαός της Κερατέας από την ουσία του προβλήματος, που είναι ο περιφερειακός σχεδιασμός και όχι η θέση στην περιοχή της Κερατέας. Η πρόταση αυτή, όπως αποδεικνύεται, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να προτείνει και δεύτερη θέση στην Κερατέα, τη θέση «Φοβόλες», προκειμένου να εφαρμοστεί ο περιφερειακός σχεδιασμός.

Η πρόταση του Δήμου Λαυρεωτικής αναφέρει την αλλαγή του υφισταμένου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων της Περιφέρειας Αττικής (ενώ η τροπολογία τον διατηρεί). Επίσης μιλά για τη διαχείριση των απορριμμάτων των δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού και μόνον, και αφού προηγουμένως οι κάτοικοι της περιοχής αποφανθούν με δημοψήφισμα, πριν από κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Η τελευταία όμως εξαπατώντας για άλλη μια φορά τον λαό της Κερατέας, αγνοεί ακόμη και αυτή την παρακινδυνευμένη πρόταση του Δήμου Λαυρεωτικής και προβαίνει σε αυτήν την αιφνιδιαστική ενέργεια.

Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά με αυτήν την τροπολογία συμπεριφέρεται προς τους κατοίκους της Κερατέας, όπως συμπεριφέρεται συνολικά προς τον ελληνικό λαό, με μια πολιτική του σχήματος «κατ’ ευφημισμόν», δηλαδή βαφτίζει το ξύδι γλυκάδι για να ωραιοποιήσει την πολιτική της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ θεωρεί επικίνδυνη για την περιοχή μας, οποιαδήποτε συζήτηση με την κυβέρνηση, εάν προηγουμένως δεν σεβαστεί τον αγώνα των κατοίκων για κατάργηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού. Είναι γνωστό ότι η περιοχή της Λαυρεωτικής έχει υποστεί διαχρονικά την περιβαλλοντική υποβάθμιση από την ύπαρξη των μεταλλείων, προσφέροντας πολλά στον ελληνικό και παγκόσμιο πολιτισμό και συνεχίζει να υφίσταται την ατμοσφαιρική μόλυνση της ΔΕΗ για λογαριασμό της Αθήνας και της Αττικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λαυρεωτικής είναι ρητά κατά του Περιφερειακού Σχεδιασμού και υπέρ μιας ολοκληρωμένης πρότασης, που θα δίνει στους Δήμους τη δυνατότητα να αυτοδιαχειριστούν τα απορρίμματα της περιοχής τους, αυξάνοντας έτσι και τις θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση της Τρόϊκας εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) υποχωρώντας στα σχέδια των εργολάβων και εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους ετοιμάζεται να συνεχίσει στην Κερατέα ένα αντιπεριβαλλοντικό, αντικοινωνικό και παράνομο έργο.

Καλούμε τον λαό της Κερατέας και ευρύτερα της Λαυρεωτικής σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να αποκρούσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης του κ. Α. Σαμαρά και να ζητήσουμε την απόσυρση της παραπάνω τροπολογίας. Ο αγώνας των κατοίκων, νομικός, περιβαλλοντικός, πολιτιστικός, κοινωνικός και προ παντός με ενωμένο τον λαό της Κερατέας θα είναι και πάλι νικηφόρος, γιατί είναι δίκαιος.

Διαβάστε επίσης:
Οι Φοβόλες στο «παιχνίδι» των σκουπιδιών της Αττικής
Δ. Φυλής: Δικαστικό «μπλόκο» στα εργοστάσια σκουπιδιών
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας για το εργοστάσιο σκουπιδιών στα Άνω Λιόσια
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας είπε και επιμένει στο όχι για εργοστάσιο στην Κερατέα
ΣΥΡΙΖΑ: Θα ακυρώσουμε τη μπίζνα των σκουπιδιών & την αύξηση τελών
Ο δήμαρχος δε θέλει νέες… Κερατέες