Υπό αίρεση το «ένας για έναν» στο Δημόσιο

Το σχέδιο της πρόσφατης συμφωνίας της κυβέρνησης με την «τρόικα» αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή». Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ,  προκύπτει ότι η συμφωνία για την πρόσληψη ενός νέου υπαλλήλου για κάθε ένα που αποχωρεί δεν έχει και τόσο στέρεη βάση. Αντιθέτως, υπόκειται στο συνολικό στόχο της μείωσης του προσωπικού στο δημόσιο.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, για την  πρόβλεψη για την μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση από το Δημόσιο, αναφέρεται ρητώς στο σχέδιο ότι «εάν κατά την εκτίμηση μας σε οποιοδήποτε σημείο διαφανεί ότι δεν είμαστε πλέον σε καλό δρόμο για να επιτευχθεί ο συνολικός στόχος (σ.σ. μείωσης του προσωπικού του Δημοσίου), θα μειωθεί αυτή η αναλογία προσλήψεων». Για όλες τις άλλες περιπτώσεις επισημαίνεται ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει ο κανόνας της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Μάλιστα, στο προσχέδιο αναφέρεται ως υπό συζήτηση ημερομηνία το τέλος Ιουνίου, ώστε να παρουσιάσει η κυβέρνηση τις λεπτομέρειες του προγράμματος προσλήψεων για το 2013

Οργανογράμματα για 450 χιλιάδες υπαλλήλους

Παράλληλα το κείμενο αναδικνεύει τη δέσμευση της κυβέρνησης για την προώθηση της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της στήριξης των μεσοπρόθεσμων δημοσιονομικών στόχων και της αναβάθμισης της ποιότητας των δημόσιων υπηρεσιών. Μάλιστα, το πρόγραμμα αποχωρήσεων και η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα αποτελεί προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση των δόσεων. Η κυβέρνηση θα πρέπει εκτός των αποχωρήσεων να ετοιμάσει άμεσα τα οργανογράμματα για 275.000 υπαλλήλους, ενώ μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχει καταρτίσει τα οργανογράμματα για 450.000 δημόσιους υπαλλήλους (αθροιστικά). Μέχρι το τέλος του 2013, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα οργανογράμματα για ολόκληρη τη γενική κυβέρνηση και να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Διαβάστε επίσης

Δημόσιο: 5 πλασματικά χρόνια & 60% του βασικού για όσους αποχωρούν

Μανιτάκης: «Ρουσφέτια» τα ΝΠΙΔ που θα καταργήσουμε

Απολύσεις: Ποιοι φορείς οδηγούνται σε κατάργηση

Short list 30 προς κατάργηση οργανισμών

Απολύσεις: Ξεκίνημα από 73 μικρούς φορείς

Δημόσιο: Οι 4 «δεξαμενές» των «αναγκαστικών αποχωρήσεων»

Στο «στόχαστρο» οι υπάλληλοι των Νομικών Προσώπων

Οι 20 φορείς με τις 258 «μονάδες» που καταργούνται

Δημόσιο: Υπό κατάργηση-συγχώνευση 135 Οργανισμοί

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!