Για την «εγγυημένη απασχόληση» μιλάει η Ρ. Αντωνοπούλου

Σε εκδήλωση με θέμα «Εγγυημένη απασχόληση, μια εναλλακτική πρόταση στη λιτότητα» θα μιλήσει αύριο, 2 Μαρτίου, στις 16:45, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Αίθουσα Νίκη),  η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Σκοπός της ημερίδας είναι η διεξαγωγή διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για τη συμβολή της εγγυημένης απασχόλησης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η  Αναπληρώτρια Υπουργός, μεταξύ άλλων θα αναλύσει τη συμβολή του μέτρου του «εργοδότη ύστατης καταφυγής» στην απασχόληση, στην αναθέρμανση της οικονομίας και στην κοινωνική συνοχή.

«Ο «εργοδότης ύστατης καταφυγής» δε σημαίνει  μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο. Σημαίνει ότι το κράτος ενεργοποιεί τη διαδικασία προσωρινής δημιουργίας θέσεων εργασίας με βασικό μισθό όταν δεν δύναται να το κάνει μόνος του ο ιδιωτικός τομέας, όπως στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας. Με την  ανάκαμψη της οικονομίας, οι εργαζόμενοι επανέρχονται στην ιδιωτική αγορά εργασίας, η οποία θα τους προσφέρει καλύτερες προοπτικές απασχόλησης και αμοιβές. Μέχρι τότε, οι άνεργοι  επανασυνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, προσφέροντας με την εργασία τους κοινωνικά ωφέλιμο έργο, αποφεύγοντας έτσι τον κοινωνικό αποκλεισμό. O σχεδιασμός της νέας κοινωφελούς εργασίας, διάρκειας 8 μηνών, βασίστηκε στην ιδέα του εργοδότη ύστατης καταφυγής», δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν  το ίδρυμα Friedrich Ebert, το Levy Economics Institute και το Ινστιτούτο Εργασίας  της ΓΣΕΕ, με ομιλητές μέλη της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, επικεφαλής Διεθνών Ερευνητικών Κέντρων και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!