Σταθάκης: Σε διατίμηση προϊόντα στο δρομο για την Ειδομένη

Σε διατίμηση μπαίνουν τα βασικά προϊόντα που προμηθεύονται οι πρόσφυγες στο δρομο για την Ειδομένη σύμφωνα με απόφαση του υπουργειου Οικονομίας που ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία στο πλαίσιο πρωτοβουλίας συντονισμού παραγωγικών φορέων για την ανθρωπιστική στήριξη των προσφύγων αλλα και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών παρουσίασε. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιωργος Σταθάκης κρι ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Αντωνης Παπαδεράκης για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας στις εθνικές οδούς προς τους Ευζώνους και την Ειδομένη αλλά και στο περιφερειακό δίκτυο όπου διακινούνται πρόσφυγες προς την Ειδομένη θέματα σημεία πώληση νερού, ροφημάτων, συγκεκριμένων τροφίμων (τοστ), τσάι και χυμοί θα επιβληθεί διατίμηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι βασικοί άξονες δράσεις για το συγκεκριμένο σχέδιο ανακούφισης είναι οι εξής:

Άξονες

– επιχείρηση αλληλεγγύης απο τους συλλογικούς φορείς
– ταχυδρόμοι αλληλεγγύης, δηλαδή αποστολή δεμάτων μεςω ΕΛΤΑ
-προσφορές απο ιδιώτες
-διατίμηση βασικών ειδών στο οδικό δίκτυο μεχρι την Ειδομένη

«Η χώρα μας διαφυλάττει τις αρχές του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και της Ένωσης» ανεφερε ο κ. Παπαδεράκης ο οποίος υπογράμμισε οτι η ανταπόκριση των επιχειρήσεων ηταν συγκινητική. «Ειναι σε συνεχεια του αισθήματος ευθύνης που επέδειξαν οι επιχειρήσεις και την περίοδο των ελέγχων στις ροές κεφαλαίων» σηνείωσε επαινώντας τον επιχειρηματικό κόσμο.
«Η Ελλαδα μπορει και τους πρόσφυγες να στηρίξει και εν οψει καλοκαιριού να υποδεχτεί 27 εκατομμύρια τουρίστες ειναι το μήνυμα» ανεφερε ο ΓΓΕ. Ο Αντωνης Παπαδεράκης σημείωσε οτι στοχος ειναι να μην υπάρξουν φαινόμενα που στο παρελθόν παρατηρήθηκαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις με προσφορές επιχειρήσεων όπου οι δωρεές δεν πήγαιναν σε στοχευμένες δράσεις. Επίσης σημείωσε οτι θα υπαρχει σε συνεργασία με τη ΓΓΔΕ πρόβλεψη για απαλλαγή απο το ΦΠΑ των προσφορών αυτών.

Ο κ. Παπαδεράκης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποστέλλουν αγαθά που έχουν αναρτηθεί σε ειδικές λίστες. Ενώ σηνείωσε οτι σε συνεργασία με τη Γραμματεία μπορούν εταιρίες ή πολίτες να κάνουν αγορές από άλλες εταιρίες στηρίζοντας τους πρόσφυγες αλλα και την τοπική οικονομία.

Τέλος τόνισε οτι ειναι καταδικαστέα τα οποία φαινόμενα αισχροκέρδειας ενω υπογράμμισε οτι γιαυτο το λόγο επιβάλλεται διατίμηση σε ειδικά προϊόντα ενω θα ενεργοποιηθούν περαιτέρω πι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ανεφερε οτι η ΕΣΕΕ θα δώσει κονδύλια σε τοπικούς εμπορικούς συλλόγους για αγορες αγαθών πρώτης ανάγκης απο τις τοπικές αγορελς για στήριξη τόσων των τοπικών οικονομιών αλλά και ανακούφιση των προσφύγων.

Ο Βασιλης Ζαφείρης απο τον ΣΕΒΤ χαιρέτισε την προσπάθεια ενω ο κ. Κούρασης απο τη ΓΣΕΒΕ ανεφερε οτι η Συνομοσπονδία δημιούργησε 90 σημεία συγκέντρωσης τροφίμων.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Μπίτσιος διαβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις μέλη του Συνδέσμου θα συνεχίσουν τη στήριξή τους. Ο κ. Μπίτσιος τόνισε οτι δε θα πρέπει το προσφυγικό να εξαντληθεί σε μια οικονομική συναλλαγή με τους εταίρους με αντάλλαγμα κάποια μικρή βοηθεια ενω υπογράμμισε το ρόλο της Τουρκίας. Απο τα ΕΛΤΑ η κ. Κόντου τόνισε οτι σε 1500 σημεία στη χώρα μπορούν να γίνουν δεκτές οι δωρεές των συμπολιτών μας.

Τα τηλέφωνα του συντονιστικού κέντρου για προσφορές 210 3893492, 210 3822077.

Γιώργος Αλεξακης

Πηγή: reporter.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΕΙΔΟΜΕΝΗ, ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!