ΕΣΠΑ: Πρόσκληση του ΥΠΕΚΑ για υποβολή προτάσεων για την Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής καλεί την Γενική Γραµµατεία ∆ηµοσίων Έργων για την υποβολή προτάσεων πράξεων προκειµένου να ενταχθούν και χρηµατοδοτηθούν στο πλαίσιο του παραπάνω Άξονα Προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης δύνανται να χρηµατοδοτηθούν πράξεις οι οποίες συµβάλλουν στην λειτουργική ολοκλήρωση σηµαντικών έργων ύδρευσης ( >30 εκ. ευρώ) και τα οποία διαθέτουν συµβάσεις σε ένα ή περισσότερα υποέργα (εργολαβίες). Οι προτεινόµενες πράξεις θα πρέπει να αποτελούν ολοκληρωµένα και λειτουργικά σύνολα έργων. Στην περίπτωση που η προτεινόµενη πράξη αποτελεί διακριτό τµήµα ευρύτερου συνόλου έργων θα πρέπει να εξασφαλίζεται και να τεκµηριώνεται η πληρότητα και η λειτουργικότητα των υπολειποµένων τµηµάτων.

Η συνολική δημόσια δαπάνη των πράξεων που θα ενταχθούν καλύπτει υπερβάσεις του ποσοστού 10% των επιλέξιμων δαπανών για αγορά εδαφικών εκτάσεων, ελλείμματα χρηματοδότησης λόγω παραγωγής εσόδων κλπ.

Προϋπολογισμός

€ 50.000.000

Η συνολική δημόσια δαπάνη των πράξεων που θα ενταχθούν καλύπτει υπερβάσεις του ποσοστού 10% των επιλέξιμων δαπανών για αγορά εδαφικών εκτάσεων, ελλείμματα χρηματοδότησης λόγω παραγωγής εσόδων κλπ.

Περίοδος υποβολής

από 15/11/2013 έως 31/12/2013

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στους ειδικούς στόχους του Άξονα Προτεραιότητας.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στους ειδικούς στόχους του Άξονα Προτεραιότητας και να συνεισφέρουν στην εκπλήρωση των σχετικών δεικτών παρακολούθησης, οι οποίοι είναι:

(α) Ειδικοί Στόχοι

  • Αντιμετώπιση καταστάσεων λειψυδρίας σε περιοχές με πρόβλημα επάρκειας υδατικών πόρων
  • Βελτίωση της επάρκειας και της ποιότητας νερού

(β) Δείκτες Παρακολούθησης

 

Δείτε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΕΚΑ, ΕΣΠΑ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!