Επιχείρηση-σκούπα σε καταθέσεις Δημοσίου, OTA – Πόσα δισ. ψάχνει η κυβέρνηση για να καλύψει ανάγκες – Αλλαγές και στο μισθολόγιο

«Σάρωμα» στα διαθέσιμα 5,5 δισ. ευρώ που βρίσκονται σε ασφαλιστικά ταμεία, δήμους και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», και αυτό προκειμένου να καλύψει άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης. Η εφημερίδα κάνει λόγο  για «μέτρα λιτότητας που κρύβει το Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ» και αναφέρει ότι μεταφέρονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα διαθέσιμα από τους παραπάνω λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», τυπικά οι λογαριασμοί θα παραμένουν ως έχουν για τους δικαιούχους φορείς, αλλά η κίνησή τους θα ελέγχεται από το ΓΛΚ για «κάθε ενδεχόμενο».

Την ίδια ώρα, λέει η εφημερίδα, δυσάρεστες εκπλήξεις κρύβει η λίστα μεταρρυθμίσεων του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με αυξήσεις φόρων, περικοπές σε κοινωνικές παροχές, αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου και παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΝΠΔΔ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΓΛΚ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]