Στρατούλης: Μείωση σε συντάξεις και αυξήσεις ορίων ηλικίας τελείωσαν στις 25 Ιανουαρίου

Ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δ. Στρατούλης, ερωτηθείς σχετικά με το νέο καθεστώς κοινωνικής ασφάλισης, δήλωσε πως δεν πρόκειται να γίνει καμία μείωση σε συντάξεις, αλλά ούτε αυξήσεις ορίων ηλικίας. «Αυτά τελείωσαν με την ψήφο του λαού στις 25 Ιανουαρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά ο κ. Στρατούλης στη δήλωσή του αναφέρει πως όσον αφορά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, δεν έχει δοθεί και ούτε πρόκειται να δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, να αυξηθούν οι προβλεπόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις προηγούμενων κυβερνήσεων για ποινές, ούτε να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ιδιαίτερα των εργαζόμενων γυναικών με ανήλικα τέκνα, των ατόμων με αναπηρία, των υπαγόμενων στα βαρέα και ανθυγιεινά και των ασφαλισμένων πριν το 1983.

Η μόνη εντολή που έχει δοθεί στις υπηρεσίες του υπουργείου, είναι να προετοιμαστούν οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις, για να μπει οριστικά φρένο στις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, στις αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και για να υλοποιηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων.

Καταλήγει πως έχει ήδη στείλει στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης (και επίκειται η άμεση κατάθεσή στη Βουλή), τα σχέδια νόμου για τη βελτιωμένη ρύθμιση για τους οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, για τις αναγκαίες παρατάσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία των ενστόλων, για την ασφαλιστική τακτοποίηση των σχολικών φυλάκων, καθώς και για την υγειονομική περίθαλψη των μακροχρονίων ανέργων, των υποαπασχολούμενων και των υπερήλικων ανασφάλιστων και ομογενών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!