Δημόσιο -αξιολόγηση: Συμμετείχαν 6 στους 7 υπαλλήλους -Aναλυτικά στοιχεία (βίντεο)

Δημόσιο: Στοχοθεσία, αξιολόγηση διευθυντών & μπόνους παραγωγικότητας εντός του 2022 -Πώς συνδέονται

Σχεδόν 6 στους 7 δημοσίους υπαλλήλους (ποσοστό 84,5%) έχουν προχωρήσει σε διαδικασία αξιολόγησης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή και τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά, η κ. Ξενογιαννακοπούλου υποστήριξε ότι «το ποσοστό υπαλλήλων που αξιολογήθηκαν (και ηλεκτρονικά και με έντυπο) αντιστοιχεί στο 84,5% των υπόχρεων σε αξιολόγηση. Το ποσοστό των υπαλλήλων που αξιολογήθηκαν ηλεκτρονικά αντιστοιχεί στο 82,6%.».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τα στοιχεία των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν λάβει κάτω από 60 βαθμολογία. 

Αναλυτικά, σύμφωνα την κ. Ξενογιαννακοπούλου:

«Η διαδικασία αξιολόγησης του πολιτικού προσωπικού του δημοσίου τομέα αποτελεί βασική κατεύθυνση και προτεραιότητα της Εθνικής Στρατηγικής  για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των διαδικασιών και των υπηρεσιών  της Δημόσιας Διοίκησης, με τις διατάξεις του άρθρου 9 «Ηλεκτρονική αξιολόγηση» του ν.4553/2018 τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του ν.4369/2016 περί αξιολόγησης προσωπικού, προβλέποντας την ηλεκτρονική διεξαγωγή της διαδικασίας αξιολόγησης.

Η αξιολόγηση του έτους 2017 διενεργήθηκε μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής Εφαρμογής Αξιολόγησης, η οποία αποτέλεσε μία νέα λειτουργικότητα του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αξιολόγησης του 2017 :

-Το σύνολο των υπόχρεων σε αξιολόγηση υπαλλήλων ανέρχεται σε 175.013, εξ αυτών 155.894 καταχωρήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

-Το σύνολο των υπαλλήλων που αξιολογήθηκαν ανέρχεται σε 147.889, εξ αυτών 128.770 αξιολογήθηκαν ηλεκτρονικά.

Συνεπώς το ποσοστό υπαλλήλων που αξιολογήθηκαν (και ηλεκτρονικά και με έντυπο) αντιστοιχεί στο 84,5% των υπόχρεων σε αξιολόγηση.  Το ποσοστό των υπαλλήλων που αξιολογήθηκαν ηλεκτρονικά αντιστοιχεί στο 82,6%.

Η ηλεκτρονική διαδικασία αξιολόγησης για το έτος 2017 ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2018 με τον έλεγχο εγκυρότητας των ηλεκτρονικών εκθέσεων.

Βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη η διαδικασία των ενστάσεων, μετά το πέρας της οποίας οριστικοποιείται η έκθεση, και επομένως και οι βαθμολογίες, με απόφαση της αρμόδιας σύμφωνα με το νόμο Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης.

Τα στοιχεία για τις ενστάσεις ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης είναι διαθέσιμα στις οικείες υπηρεσίες. Συνεπώς, μετά το πέρας της διαδικασίας των ενστάσεων θα έχουμε τα πλήρη ακριβή στοιχεία για την αξιολόγηση του 2017.

Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δρομολογήθηκε ήδη η διαδικασία αξιολόγησης  του έτους 2018, με εγκύκλιο που αποστείλαμε σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου.  Οι σχετικές με την αξιολόγηση ενέργειες στην ηλεκτρονική εφαρμογή προβλέπεται ότι θα διενεργηθούν από τις 14 Μαρτίου 2019 έως τις 30 Ιουνίου του 2019».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΠΟΣΟΣΤΟ 84


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]