Απολύσεις γιατρών ΕΟΠΥΥ: Ο Γεωργιάδης δεσμεύεται, ο ΙΣΑ επιμένει - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
30
Νοέμβριος
Back

Απολύσεις γιατρών ΕΟΠΥΥ: Ο Γεωργιάδης δεσμεύεται, ο ΙΣΑ επιμένει

Έκτακτη συνάντηση είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις αναφορικά με τα δημοσιεύματα περί απόλυσης των 1.200 γιατρών στις μονάδες ΕΟΠΥΥ της πρωτεύουσας, αφετέρου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που καθυστερούν υπερβολικά να αποπληρωθούν στους γιατρούς της Αθήνας σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε στον υπουργό ότι η απομάκρυνση γιατρών αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τον Σύλλογο δεδομένων και των πολύ μεγάλων ποσοστών ανεργίας που πλήττει τον ιατρικό κλάδο της χώρας.

Από τη πλευρά του κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε στον πρόεδρο του ΙΣΑ ότι δεν πρόκειται να απολυθούν γιατροί των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, ωστόσο θα προχωρήσει κανονικά η αξιολόγηση των μονάδων του Οργανισμού.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπαν στην aftodioikisi.gr αν είναι να γίνει κάτι με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ θα αφορά την κινητικότητα και όχι απολύσεις, τουλάχιστον για ό,τι αφορά το 2013.

Στο μεταξύ, στον απόηχο της συνάντησης, ο ΙΣΑ επανέρχεται στο θέμα και με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ο υπουργός προέβη σε “ΝΕΑ δήλωση” περί «αξιολόγησης» των γιατρών και παραμονής στο σύστημα «όσων χρειαζόμαστε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε», όπως είπε και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει και ο Σύλλογος.

Σε αυτό το πλαίσιο, “ο ΙΣΑ δηλώνει ευθαρσώς ότι ο Ιατρικός Κόσμος, αλλά και οι Ασθενείς Πολίτες, δε θα ανεχθούν καμία απόλυση, ούτε στην Πρωτοβάθμια ούτε στη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, διότι υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις, όχι μόνο στις άγονες γραμμές της χώρας μας, αλλά και στον αστικό πληθυσμό, τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο”.

Και συνεχίζει ο ΙΣΑ: “Βεβαίως πρέπει να πληρωθούν οι Συντάξεις, αλλά πρωτίστως πρέπει να παραμείνει ζωντανός ο πληθυσμός μας και υγιής ο πολίτης, ώστε να εργαστούν όλοι για να ξεπληρώσουν τα χρωστούμενα και να μπορέσουν να φτάσουν στη σύνταξη….”

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!