Μια ρήξη με την Τρόικα μπορεί να μεταθέσει τις απολύσεις

Σε τεντωμένο σκοινί ισορροπούν οι σχέσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα. Οι εκπρόσωποι των πιστωτών θα έχουν σήμερα διπλή συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο (στις 12.00μμ και στις 17.00 μμ) και αύριο θα φύγουν από τη χώρα για να συμμετάσχουν στο Γιούρογκρουπ της Πέμπτης χωρίς να είναι γνωστό αν και πότε θα επιστρέψουν.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι σε περίπτωση που το χάσμα στην εκτίμηση για το δημοσιονομικό κενό του 2014 παραμένει, τότε θα καταθέσει τον προϋπολογισμό του 2014 χωρίς μέτρα και χωρίς την έγκριση της Τρόικας, ενώ θα προωθήσει το σχέδιό της για την αναδιάρθρωση ΕΑΣΕΛΒΟΛΑΡΚΟ ερήμην των Π. Τόμσεν, Κλ. Μαζούχ και Μ. Μορς.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα ανοίξει ένας κύκλος έντασης προκειμένου να μετατεθεί η συνολική διαπραγμάτευση για το ελληνικό ζήτημα για το Μάιο όταν, δηλαδή, θα συζητηθεί από κοινού η βιωσιμότητα του χρέους και το δημοσιονομικό κενό.

Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η παράταση στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας το Δεκέμβριο (αφορά άλλους 12.500 απολύσεις) θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ανεξάρτητα από τη συγκατάθεση ή όχι της Τρόικας. Επίσης, δεν πρόκειται να γίνουν τα αδύνατα δυνατά για να συμπληρωθεί η λίστα των 4.000 απολύσεων που προβλέπονται μέχρι το τέλος του έτους σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η Τρόικα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ελληνική πλευρά θα θεωρήσει ως απολύσεις εκείνες που έγιναν στην ΕΡΤ ανεξάρτητα από τον αριθμό όσων προσληφθούν στο νέο φορέα και κάποιες από τις απομακρύνσεις συμβασιούχων που θα χάσουν τη δουλειά τους με δικαστική απόφαση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΟΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!