Οι τρεις πηγές της διαθεσιμότητας και των απολύσεων του 2014

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Υγεία και τα ασφαλιστικά Ταμεία καθώς και τα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου πρόκειται να βρεθούν στο επίκεντρο του β΄ κύματος διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των εκπροσώπων της τρόικας.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά και τις αποφάσεις του πρόσφατου Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης έχει προσδιορίσει ήδη τις πηγές του επόμενου κύματος διαθεσιμότητας που εκ των πραγμάτων πρόκειται να πραγματοποιηθούν τους πρώτες μήνες του 2014 και παρουσίασε χθες στην τρόικα:

Πρόκειται για:

5 έως 6.000 υπαλλήλους των δήμων και των περιφερειών.

-5 έως 6.000 υπαλλήλους από τον τομέα της Υγείας (νέο κύμα συγχώνευσης των νοσοκομείων), τον ΕΟΠΥΥ (γιατροί που απασχολούνται σε δομές του πρώην ΙΚΑ και διοικητικό προσωπικό) και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

-Περί τους 1.500 έως 2.500 υπαλλήλους από την αξιολόγηση δομών στα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου (ΝΠΙΔ,ΝΠΔΔ).

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα κλείσει και το μέτωπο της διαθεσιμότητας του Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα, καθώς πολλοί αυτούς τους υπαλλήλους που πρόκειται να ενταχθούν σε διαθεσιμότητα είναι χαμηλών προσόντων, θεωρεί ότι θα αποκτήσει και «δεξαμενές» για τις 11.000 απολύσεις του 2014.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, 2014, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!