Χαρίτσης σε ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συνάντηση με ΑΣΕΠ για επίσπευση της 3Κ -Προανήγγειλε νέες προσλήψεις

Για επίλυση των «αδικιών προηγουμένων ετών», έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, μετά την σημερινή συνάντηση του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, η οποία κράτησε περίπου δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, αναφέρθηκε στις «μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στους δήμους σε προσωπικό» και τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι η άμεση «επίλυση του». Ο ίδιος τόνισε ότι σε αυτή την κατεύθυνση, δεν ωφελούν απόψεις περί επαναφοράς του καθεστώτος «1 προς 5» στις προσλήψεις, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να καλύψει τα κενά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρίτσης, ανέφερε στους συνδικαλιστές, ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση του υπουργείου με τη διοίκηση του ΑΣΕΠ, προκειμένου να επιταχυνθεί  η διαδικασία για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018  του ΑΣΕΠ, ώστε να προχωρήσουν οι προσλήψεις του μόνιμου προσωπικού.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Τόνισαν στον υπουργό ότι πολλού δήμαρχοι «δεν εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας» με αποτέλεσμα να υπάρχουν ήδη «40 νεκροί και τραυματίες σε εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματ».

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ κατέθεσε ένα υπόμνημα με 38 αιτήματα στον υπουργό, ενώ μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνήθηκε να υπάρχουν «τακτικές συναντήσεις» με στόχο την επίλυση των προβλημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας: Ποια λύση υποσχέθηκε ο υΠΕΣ

Πίεση ΥΠΕΣ στο ΑΣΕΠ για τις 757 μόνιμες θέσεις στους δήμους

Απολυμένοι προσωρινών πινάκων: Το «μπαλάκι» στο ΑΣΕΠ από τον Χαρίτση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΕΠ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΧΑΡΙΣΤΗΣ, 3Κ/2018


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]