ΡΟΗ
προηγ επομ

Επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας: Ποια λύση υποσχέθηκε ο υΠΕΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει τροπολογία ακόμη και στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ Ι) Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων, ΙΙ) Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2258 και άλλες διατάξεις και ΙΙΙ) Λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή για να λυθεί το πρόβλημα των εργαζομένων στους δήμους των οποίων συμψηφίζεται το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με την προσωπική διαφορά, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης κατά τη συνάντησή του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χαρίτσης αναγνώρισε το πρόβλημα, ενώ δεν ήταν αρνητικός όταν του προτάθηκε να υπάρξει ρύθμιση στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο λύνει το θέμα της μισθολογικής αναγνώρισης του συνόλου της προϋπηρεσίας, που διανύθηκε με προσόν κατώτερης εκπαιδευτικής κατηγορίας, στις περιπτώσεις μετάταξης σε ανώτερη κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι  με το άρθρο 98 του Ν 4483/2017 δόθηκε Επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας σε νέες κατηγορίες εργαζομένων στους δήμους όπως κηπουροί, καθαρίστριες εσωτερικών χώρων, οδηγούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ, ωστόσο με Πράξεις του Τμήματα του Ελεγκτικού Συνεδρίου συμψήφισαν το συγκεκριμένο επίδομα με την προσωπική διαφορά, θεωρώντας το αύξηση μισθού. Κάτι, όμως, που δεν συμμερίζεται σε εγκύκλιο του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ζητώντας να μην συμψηφίζεται με την προσωπική διαφορά.

Αναφορικά με το πόρισμα της Επιτροπής για το μέλλον του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας, ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε στους συνδικαλιστές ότι το έχει το υπουργείο Οικονομικών, διευκρινίζοντας ότι το υΠΕΣ  δεν είναι στην κατεύθυνση είτε να περικοπεί είτε να καταργηθεί σε ορισμένες κατηγορίες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΛΥΣΗ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΧΑΡΙΤΣΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]