«Λουκέτο» στον ΕΟΠΥΥ για τις απολύσεις – Απεργίες από γιατρούς, διοικητικούς

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργεί από τη Δευτέρα και, τουλάχιστον, μέχρι την Τετάρτη ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ),  καθώς οι γιατροί του Οργανισμού  αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ως αντίδραση στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση η απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, ωστόσο οι γιατροί διαμηνύουν ότι εφόσον το υπουργείο Υγείας επιμείνει στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα  θα προχωρήσουν σε απεργίες διαρκείας.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν την Τρίτη και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας.

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), στηρίζει την απεργία των ιατρών των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ και δηλώνει ότι «η αποδυνάμωση των Δημόσιων Δομών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα και τις απολύσεις του προσωπικού του, θα οδηγήσει στην ταλαιπωρία των εκατομμυρίων συμπολιτών μας που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, την αδυναμία λήψης των παροχών που έχουν ανάγκη, την εγκατάλειψη της θεραπείας από πολλούς πάσχοντες και την περαιτέρω επιβάρυνση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα».

ΥΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΕΟΠΥΥ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!