Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυστηρότερα μέτρα σε πέντε δήμους -Τι προβλέπεται

Στο "βαθύ κόκκινο" δύο περιοχές - Ακόμη δέκα σε σημείο συναγερμού (λίστα)

Νέες απαγορεύσεις σε πέντε δήμους της χώρας επιβάλλει η κυβέρνηση. Πρόκειται για τους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος και Νεστορίου του νομού Καστοριάς και τους δήμους Ξάνθης και Μύκης του νομού Ξάνθης. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Οι απαγορεύσεις τίθενται σε ισχύ από σήμερα στις 8 το βράδυ και για 14 ημέρες.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται:

-Η κίνηση από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.

-Η κίνηση για τις εξαιρέσεις Β4, Β5 και Β6.

Β4      Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη: «Θα γίνεται από το Βοήθεια στο Σπίτι»

Β5      Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις: «Θα επιτρέπεται μόνο για κηδεία και μόνο για συγγενείς α΄βαθμού».

B6      Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου: «Θα επιτρέπεται μόνο για κατοικίδιο και μόνα για 15 λεπτά της ώρα πέριξ της οικίας».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας στις περιοχές αυτές:

-Στα σούπερ μάρκετ θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 20 τ.μ.

-Στις λαϊκές αγορές κάθε πάγκος θα πρέπει να έχει τοποθετηθεί ανά δέκα μέτρα και μόνο από την μία πλευρά του δρόμου.

Απαγόρευση και στην παραλία Θεσσαλονίκης

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι σε καραντίνα μπαίνει για το ίδιο χρονικό διάστημα το δημοτικό διαμέρισμα του Μεσοποταμίας του δήμου Καστοριάς, ενώ απαγορεύεται και η κυκλοφορία και στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μετά από την σχετική εισήγηση του περιφερειάρχη και του δημάρχου της πόλης. Συγκεκριμένα: Ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 14.00’ – 22.00’ και το Σαββατοκύριακο τις ώρες 08.00’ – 24.00’, αρχής γενομένης από σήμερα.

Επιπλέον, αναστέλλεται η λειτουργία σε τρεις λαϊκές αγορές του δήμου Ιλίου, όπου δεν τηρούνταν τα μέτρα.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη κρίσιμη. Ο κίνδυνος διασποράς είναι μεγάλος. Ο έλεγχος των μέτρων θα είναι αυστηρός», κατέληξε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αναφερόμενος στις συγκεκριμένες περιοχές, όπου έχουν ληφθεί τα πρόσθετα μέτρα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΙ, ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ, ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!