Α. Γεωργιάδης: Δεν θα δώσει τα ονόματα των γιατρών που ελέγχονται για υπερσυνταγογράφηση - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
30
Νοέμβριος
Back

Α. Γεωργιάδης: Δεν θα δώσει τα ονόματα των γιατρών που ελέγχονται για υπερσυνταγογράφηση

Αποφασισμένος να μη δώσει ονόματα γιατρών που ελέγχονται για υπερσυνταγογράφηση στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), αλλά να τιμωρηθούν εφόσον στοιχειοθετηθούν οι καταγγελίες εναντίον τους, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη και εκπροσώπους του ΕΟΦ.

«Δε μπορούν να δοθούν προσωπικά δεδομένα ανθρώπων τους οποίους θέτουμε υπό έλεγχο. Το τεκμήριο της αθωότητας εξακολουθεί να ισχύει στη χώρα. Τους δείξαμε ορισμένα από τα στοιχεία ενός τυχαίου μηνός από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, έχοντας αφαιρέσει φυσικά πλήρως όλα τα προσωπικά δεδομένα, για να μην υπάρχουν θέματα νομιμότητας. Όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα και εφόσον προκύψουν ευθύνες, ασφαλώς και οι αρμόδιοι ιατρικοί σύλλογοι θα λάβουν γνώση. Στην παρούσα φάση, προσωπικά δεδομένα δεν μπορούμε να δώσουμε» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος εξήγησε ότι έχει ήδη συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης για το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά όσους έχουν βγάλει χρήματα εις βάρος του δημοσίου ή των ασφαλισμένων.

Θα είμαστε δίκαιοι αλλά αυστηροί και οι νόμοι θα εφαρμόζονται, επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης και είπε ότι οι γιατροί που κρίνονται ύποπτοι, πρώτα θα ελεγχθούν από το ΣΕΕΥΠ και το ΣΔΟΕ και εφόσον προκύψουν στοιχεία, μετά αυτά πάνε στον εισαγγελέα και τους ιατρικούς συλλόγους.

 «Θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία σαφέστατα να δείχνουν ενοχή και παρακαλούμε προς κάθε κατεύθυνση σε αυτή τη δύσκολη εποχή να λέμε ποιος φταίει, γιατί φταίει και τότε να δημοσιοποιούμε ονόματα και διευθύνσεις. Διαφορετικά διαπομπεύεται όλος ο κλάδος, κάτι το οποίο δεν είναι στην πρόθεση κανενός. Θεωρούμε αυτονόητο τον έλεγχο που αναφέρει ο κ. υπουργός, αλλά ονόματα μόνο όταν υπάρχει ενοχή», τόνισε παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης.

Οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ τονίζουν πάντως ότι, στους 60.000 γιατρούς, λιγότεροι από 100 ελέγχονται και μόνον για 11 έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε και το θέμα των γενοσήμων φαρμάκων και ο υπουργός Υγείας έκανε αναφορά στον εθνικό στόχο, για να φτάσουμε στο 60% στη διείσδυση των γενοσήμων στην Ελλάδα.

«Το ζητούμενο είναι φθηνό και ποιοτικά εγγυημένο φάρμακο. Είναι σίγουρο ότι αυτή την προσπάθεια χρειάζεται να την κάνουμε ενωτικά όλοι μας. Αυτό, όμως, δε μπορεί να γίνει μέσα από μία διαπόμπευση ενός κλάδου και για αυτό ζητήσαμε εξηγήσεις για τις τελευταίες δημοσιοποιήσεις. Μας ικανοποιεί η εμπιστοσύνη που έχει στον Έλληνα ιατρό ο υπουργός. Από εκεί και πέρα, όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο, ώστε να εξασφαλίσουμε τη θεραπεία και να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στους κανόνες που η Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκαθιδρύσει, προσφέροντας ποιοτικότερη υγεία με μικρότερο κόστος», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Πατούλης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!