Συνδικάτο ΟΤΑ: Τι λέει για το νέο εργατικό ατύχημα σε Δήμο - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
20
Νοέμβριος
Back

Συνδικάτο ΟΤΑ: Τι λέει για το νέο εργατικό ατύχημα σε Δήμο

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει ως «εγκληματική την αδιαφορία Δημάρχων και κυβέρνησης μπροστά στα συνεχιζόμενα εργατικά ατυχήματα».

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Την ώρα που η κυβέρνηση σκοπεύει να αποκλείσει περίπου το 1/3 του κλάδου από το επίδομα των ΒΑΕ, η σκληρή πραγματικότητα δείχνει κάθε μέρα έχουμε και ένα εργατικό ατύχημα. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν μπορεί να ξεκινάμε από το σπίτι μας για το μεροκάματο και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε, αν θα αφήσουμε την τελευταία μας πνοή στο σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου.

Το τελευταίο ατύχημα στην Αγία Βαρβάρα, είναι συνέχεια μιας μαύρης λίστας με δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα στους Δήμους της Αττικής. Είναι συνέχεια και συνέπεια της αδιαφορίας που δείχνουν οι διοικήσεις των Δήμων, απέναντι στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Φτάνει έως εδώ. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε άλλο απαθείς, να περιμένουμε το πότε θα έρθει και η δική μας σειρά.

Τα εργοδοτικά εγκλήματα δεν οφείλονται ούτε στη κακιά στιγμή, ούτε στην κακιά ώρα όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν κυβέρνηση και δήμαρχοι. Ο πρόσφατος χαμός του συναδέλφου στην cosco, ο θάνατος του συνάδελφου delivery, οι 40 νεκροί στους Δήμους, οι 400 νεκροί την τελευταία επταετία, είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας εργοδοτών-δημάρχων και κυβέρνησης. Χρέος μας είναι να αντισταθούμε. Να αντισταθούμε σε κάθε σχεδιασμό κατάργησης ή περικοπής των ΒΑΕ. Να αναδείξουμε κάθε εγκληματική αμέλεια των δημάρχων. Να απαιτήσουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο εργασίας. Να στήσουμε επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε Δήμο. Μόνο οι εργαζόμενοι, μπορούμε να προστατεύσουμε τις ζωές μας.

Ευχόμαστε περαστικά στο συνάδελφο και ταχεία ανάρρωση.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!