Χαμός στα καταστήματα «ΛΗΤΩ» με απόλυση συνδικαλίστριας… λόγω «αποδοτικότητας» - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
27
Νοέμβριος
Back

Χαμός στα καταστήματα «ΛΗΤΩ» με απόλυση συνδικαλίστριας… λόγω «αποδοτικότητας»

Παρέμβαση στο κατάστημα «ΛΗΤΩ» στην Αγία Παρασκευή πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης συνδικαλίστριας.

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι «δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που η εργοδοσία προχώρησε στη συγκεκριμένη απόλυση. Τώρα που το Σωματείο μας είναι σε διαδικασία εκλογών και η συγκεκριμένη συναδέλφισσα είναι υποψήφια για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτό είναι που πραγματικά ανησύχησε την εργοδοσία και όχι αυτό που ισχυρίστηκε σε παρέμβαση του Σωματείου, ότι δηλαδή η συναδέλφισσα δεν είναι “αποδοτική” στη δουλειά της, ξαφνικά μετά από 13 μήνες που εργάζεται στη συγκεκριμένη επιχείρηση!

Η πρωτοπόρα στάση της συναδέλφισσας την ενόχλησε και το γεγονός ότι υπερασπιζόταν και πάλευε για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Εδώ και μήνες τα “ΛΗΤΩ” έχουν εξαπολύσει μπαράζ απολύσεων και πιέσεων για να εξαναγκάσει το σύνολο του προσωπικού της να εργάζεται ασταμάτητα με ό,τι όρους θέλει. Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει πολλούς συναδέλφους στην παραίτηση».

«Δεν θα τους περάσει! Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να μετράμε απολύσεις συναδέλφων γιατί δεν δέχονται να εργάζονται σαν σύγχρονοι σκλάβοι!», τονίζει ο Σύλλογος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!