στους-δρόμους-οι-απλήρωτοι-συμβασιού-53228
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 21.03.2017 | 07:15

Στους δρόμους οι απλήρωτοι συμβασιούχοι -Στάση εργασίας & πανελλαδικές κινητοποιήσεις

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πανελλαδική στάση εργασίας αλλά μόνο για τους συμβασιούχους πραγματοποιεί σήμερα από την αρχή της πρωινής βάρδιας έως και τις 11.30 το πρωί η ΠΟΕ-ΟΤΑ με επίκεντρο την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Παράλληλα προγραμματίζονται κινητοποίησεις σε όλη την Ελλάδα με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη (συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ) όπου υπάρχουν οι περισσότεροι απλήρωτοι συμβασιούχοι, και την Αθήνα με συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών στις 9.30 το πρωί.

Στην συγκέντρωση της Αθήνας έχουν κληθει να συμμετέχουν και όλα τα Συνδικαλιστικά στελέχη του Νομού Αττικής, ενώ αντίστοιχες πρωτοβουλίες καλούνται να λάβουν όλα τα Σωματεία ανά Νομό σε όλη τη χώρα.

Αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, προκειμένου να εκφραστεί η δυσαρέσκεια του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την εμμονή μέρους των Επιτρόπων να μην εγκρίνουν τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων – παρατασιούχων.

Αιχμές Συνδικάτου ΟΤΑ σε ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους

Πάντως σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο ΟΤΑ αφού καλεί τους συμβασιούχους στη στάση εργασίας και την συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών “καρφώνει” την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κάνοντας λόγο για “όψιμο ενδιαφέρον, που μπορεί σήμερα να υπερασπίζεται τους συναδέλφους αλλά αρνείται να τους κάνει μέλη της.”

Θεσσαλονίκη

Στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει ο Σύλλογος  Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτ. Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης  μετά από απόφαση που πάρθηκε σε μαζική συνέλευση συμβασιούχων.

Με βασικά αίτηματα:

Την  άμεση καταβολή  των δεδουλευμένων

Έξω οι ιδιώτες από την καθαριότητα των δήμων

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα

Οι εργαζόμενοι καλούν του συναδέλφους τους να μην μένουν θεατές και να γίνουν πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

“Μην επιτρέψεις σε κανέναν να παίζει με την ζωή και την αξιοπρέπεια σου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους των δήμων όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά συνολικά της Βόρειας Ελλάδας ανεξάρτητα από  σχέση εργασίας να συμμετέχουν καθολικά στο  Συλλαλητήριο.  Μας αφορά όλους.

Τώρα είναι η ώρα με μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να παλέψουμε για το δίκιο μας, να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική, να χτίσουμε ενιαίο μέτωπο απέναντι της, μιας και κοινά είναι τα προβλήματα που μας δημιουργεί.

Να κάνουμε καθαρό προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα αποδεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι δούλοι τον 21ο αιώνα αλλά απαιτούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.