οι-εργαζόμενοι-του-δ-θεσσαλονίκης-συμ-74862
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 07.12.2016 | 09:26

Οι εργαζόμενοι του Δ. Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο  Σ.Ε.Δ.Θ. συμμετέχει στην επίσημη πανελλαδική 24ωρη απεργία,την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στο Ε.Κ.Θ.

Οι Σύλλογος σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρέφεται ενάντια:

–  Στην κατάργηση της απαίτησης να εγκρίνει το Υπουργείο Εργασίας τις ομαδικές απολύσεις.

–  Στην αύξηση του ανώτατου ορίου των διαπραγματευόμενων ομαδικών απολύσεων από 5% σε 10% του εργατικού δυναμικού σε μια επιχείρηση.

–  Στις αλλαγές στην νομοθεσία, ώστε να καθίσταται ευκολότερη η απόλυση συνδικαλιστών και δυσκολότερη η διαδικασία κήρυξης απεργιών.

–  Στις νέες διατάξεις για τους εργοδότες αναφορικά με το lock-out.

Επιπλέον, οι πιστωτές αντιστέκονται στην πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης για αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

                                               

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.