καταγγελία-ξενοδοχείο-άφησε-μουσικο-1511558
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 13.11.2025 | 09:16

Καταγγελία: Ξενοδοχείο άφησε μουσικούς απλήρωτους

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια ξενοδοχείο στην περιοχή της Χερσονήσου αποφεύγει να καταβάλει τα δεδουλευμένα μουσικών που αφορούν σε μεροκάματα Ιουλίου και Αυγούστου του 2025, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και συγκεκριμένα του παραρτήματος που αφορά την Κρήτη.

“Η παραπάνω κατάσταση είναι ακόμη ένα περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι μουσικοί , πόσο μάλλον στον ξενοδοχειακό κλάδο, στον τομέα του “Τουριστικού Θαύματος” όπου ξεζουμίζονται γενικά οι εργαζόμενοι με αδήλωτη και απλήρωτη εργασία για να μπορούν οι εργοδότες να μετράνε κέρδη!” επισημαίνει ο Σύλλογος στην καταγγελία του

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Ύστερα από καταγγελίες μελών μας, το Σωματείο μας καταγγέλλει και επίσημα το ξενοδοχείο […] συμφερόντων […] στην περιοχή της Χερσονήσου.

Όπως κατήγγειλαν οι συνάδελφοι μουσικοί οι οποίοι προχώρησαν σε αποχώρηση τον Σεπτέμβριο, τα δεδουλευμένα τα οποία δεν έχουν πληρωθεί αφορούν μεροκάματα Ιουλίου και Αυγούστου του 2025. Με διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια η διεύθυνση του ξενοδοχείου εμπαίζει εδώ και 2 μήνες του μουσικούς – πλέον και τον Σύλλογο μας- ζητώντας μεταξύ άλλων να δείξουμε όλοι..κατανόηση καθώς ο κύριος επιχειρηματίας έχει κάποια οικονομικά προβλήματα και θέλει χρόνο.

Η παραπάνω κατάσταση είναι ακόμη ένα περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι μουσικοί , πόσο μάλλον στον ξενοδοχειακό κλάδο, στον τομέα του “Τουριστικού Θαύματος” όπου ξεζουμίζονται γενικά οι εργαζόμενοι με αδήλωτη και απλήρωτη εργασία για να μπορούν οι εργοδότες να μετράνε κέρδη!

Το Σωματείο μας έχει ήδη κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, και θα ενεργήσει επί του θέματος με βάση τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 9 Νοέμβρη, για αυτό και καλεί όλα τα μέλη του σε επαγρύπνηση!

• Συνεχίζουμε να διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οι οποίες θα κατοχυρώνουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζόμενων μουσικών. Όσο οι εργαζόμενοι μουσικοί παζαρεύουν μόνοι τους τα δικαιώματά τους ,τόσο θα αυξάνονται τέτοια φαινόμενα.

• Για αυτό καλούμε όλους του μουσικούς να συμμετάσχουν στις συλλογικές διαδικασίες του Σωματείου μας, στις εκλογές του συλλόγου μας (14-16-18 Νοεμβρίου) στέλνοντας μήνυμα ενίσχυσης και μαζικοποίησης της συλλογικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας!»

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.