Επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ: Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων για τους χαμηλοσυνταξιούχους - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
1
Δεκέμβριος
Back

Επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ: Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Επιταγή ακρίβειας ύψους 250 ευρώ θα δοθεί τον Δεκέμβριο σε 2.300.000 δικαιούχους, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ. Η επιταγή, που θα βοηθήσει τα ευάλωτα νοικοκυριά, θα δοθεί κοντά στις γιορτές, ενώ η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Όσον αφορά στους χαμηλοσυνταξιούχους, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ θα υπάρξει διεύρυνση των κριτηρίων ώστε η ομπρέλα να καλύψει περισσότερους. Το ανώτατο όριο του εισοδήματος για αυτήν την κατηγορία θα είναι τα 800 ευρώ, από 600 που ήταν στην προηγούμενη ενίσχυση.

Για πρώτη φορά δικαιούχοι θα είναι και οι μακροχρόνια άνεργοι, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες που θα λάβουν τα 250 ευρώ είναι οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και τα άτομα με αναπηρία.

Ειδικότερα:

Χαμηλοσυνταξιούχοι: Από τα 600 ευρώ ατομικό εισόδημα (7200 ευρώ τον χρόνο ή 14400 οικογενειακό) αναμένεται να φτάσουμε στα 9600 ευρώ τον χρόνο ή 800 ευρώ τον μήνα από σύνταξη. Τα 250 ευρώ θα εισπράξουν και όσοι δεν θα έχουν οικογενειακό εισόδημα πάνω από ένα όριο ενώ θα υπάρχει και περιουσιακό κριτήριο. Χαμηλοσυνταξιούχος ο οποίος θα είναι ταυτόχρονα και δικαιούχος αναπηρικού επιδόματος, θα λάβει μόνο μια φορά το επίδομα των 250 ευρώ. Ζευγάρι χαμηλοσυνταξιούχων όμως με ατομική σύνταξη έως 800 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 19.400 ευρώ θα λάβει -εκτός απροόπτου- 500 ευρώ.

Ανασφάλιστοι υπερήλικες: Η μηνιαία σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων του Δεκεμβρίου και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερήλικων θα χορηγηθούν προσαυξημένα κατά 250 ευρώ με τους δικαιούχους να εκτιμώνται σε περίπου 35.000.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!