Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Η Εκκλησία έσωσε τους δημοσίους υπαλλήλους από απολύσεις (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Η Εκκλησία έσωσε τους δημοσίους υπαλλήλους από απολύσεις (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Η Εκκλησία έσωσε τους δημοσίους υπαλλήλους από απολύσεις (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, η ρύθμιση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που πρόκειται να έρθει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, πρόκειται να:

-Αφήνει ανοιχτό το «παράθυρο» για απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

-Θα κλείνει προς το παρόν το αντίστοιχο «παράθυρο» για το Δημόσιο, κάτι που ωστόσο είχε, προηγουμένως, αφήσει ορθάνοιχτο ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, προσδιορίζοντας μάλιστα και την, μέσω Πειθαρχικού, διαδικασία.

Τελικώς, όπως έγραψε η ιστοσελίδα, η κυβέρνηση, παρότι, όπως αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, το αρχικό σχέδιο του Μαξίμου περιλάμβανε και απολύσεις ανεμβολίαστων δημοσίων υπαλλήλων, έκανε πίσω μπροστά στις αντιδράσεις.

Απόλυση ιερέων

Σύμφωνα, ωστόσο, με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, δεν ήταν τόσο οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των εργαζόμενων στο Δημόσιο, που οδήγησαν σε οπισθοχώρηση τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ήταν ότι στην περίπτωση που προχωρούσε σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, σε αυτούς θα έπρεπε να συμπεριληφθούν και οι ιερείς, οι οποίοι, ως γνωστόν, αμείβονται από το ελληνικό Δημόσιο και είναι, βεβαίως, δημόσιοι υπάλληλοι.

Κάτι τέτοιο, βεβαίως, θα οδηγούσε σε πογκρόμ απολύσεων ιερέων, καθώς, όπως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενημερώθηκε αρμοδίως από την Αρχιεπισκοπή, το Μέγαρο Μαξίμου, σημαντικό ποσοστό των ιερέων παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε από την κυβέρνηση να μην ανοίξει τέτοιο κεφάλαιο, που θα διερρήγνυε (αναγκαστικά) τις σχέσεις Μαξίμου -Αρχιεπισκοπής ή αλλιώς Πολιτείας -Εκκλησίας.

Και βεβαίως, μετά και τις παροτρύνσεις αρμοδίως, το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός, που στηρίζονται στις ψήφους του χριστεπώνυμου πληρώματος, το… πήραν αλλιώς.

Έτσι, η Εκκλησία, άθελά της, έσωσε τους δημοσίους υπαλλήλους, από τις απολύσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΙΕΡΕΙΣ, PROTEINOMENA, ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]