Δημόσιο: Προσλήψεις τριμηνιτών για τους ανεμβολίαστους-Τι προβλέπει η διάταξη

  • Απο Aftodioikisi News
  • 21 Ιουλίου 2021 - 10:38
  • Comments Off
Δημόσιο: Προσλήψεις τριμηνιτών για τους ανεμβολίαστους-Τι προβλέπει η διάταξη

Δημόσιο: Προσλήψεις τριμηνιτών για τους ανεμβολίαστους-Τι προβλέπει η διάταξη

Με τρίμηνες συμβάσεις θα καλύψει η κυβέρνηση τα κενά που θα υπάρξουν στον δημόσιο τομέα λόγω της άρνησης υπαλλήλων να εμβολιαστούν.

Η διάταξη που, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, (Open) αναμένεται να έλθει προς ψήφιση στη Βουλή ίσως και σήμερα, προβλέπει:

-Την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για ομάδες εργαζομένων σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και δομές υγείας.

-Την αναστολή εργασίας όσων αρνούνται να εμβολιαστούν και στους οποίους δεν θα καταβάλλεται ο μισθός τους.

-Η αναστολή εργασίας δεν έχει χρονικό όριο, είναι όπως είπε ο υπουργός αόριστον. Θα ισχύει για όσο ο υπάλληλος αρνείται να εμβολιαστεί και φυσικά για όσο διαρκεί η πανδημία.

-Η αντικατάσταση όσων υπαλλήλων δεν θελήσουν να εμβολιαστούν θα γίνεται με προσλήψεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Η διάρκεια τους θα είναι τρίμηνη και οι συμβάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από το τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς θα δοθεί το περιθώριο στο προσωπικό που ήδη υπηρετεί να εμβολιαστεί.

-Αν στο χρονικό διάστημα αυτό, ο υπάλληλος που έχει αντικατασταθεί αποφασίσει να εμβολιαστεί, θα υπάρξει παράλληλη εργασία.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΔΙΑΤΑΞΗ, ΤΡΙΜΗΝΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]