κρήτη-εκτός-emak-7-πυροσβέστες-που-αρνήθηκ-718841
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.07.2021 | 10:39

Κρήτη: Εκτός EMAK 7 πυροσβέστες που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν

Η ΕΜΑΚ ήταν από τις πρώτες δημόσιες υπηρεσίες όπου ο εμβολιασμός έγινε υποχρεωτικός. Στην Κρήτη ωστόσο 7 πυροσβέστες αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία…

Αποδυνάμωση -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης. Με διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος που κοινοποιήθηκε χθες, εγκαταλείπουν την υπηρεσία 7 πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που δεν εμβολιάστηκαν.

Στη θέση του έρχονται τρεις συνάδελφοί τους από άλλες υπηρεσίες, οι οποίοι ωστόσο πληρούν κάποιες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί. Άγνωστο παραμένει εάν το κενό των 4 πυροσβεστών καλυφθεί στο προσεχές διάστημα, κάτι που είναι πολύ πιθανό, όπως σχολιάζουν στελέχη της Πυροσβεστικής.

Η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών είχε εκδοθεί στις 18 Μαΐου. Σύμφωνα με την απόφαση, στο πλαίσιο ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης της πανδημίας του κορoνοϊού, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και της εξασφάλισης της αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας των υπηρεσιών, κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός του συνόλου των ένστολων υπαλλήλων που υπηρετούν στις εν λόγω Υπηρεσίες.

Τότε μάλιστα είχε δοθεί ένα χρονικό περιθώριο μέχρι τις 11 Ιουνίου για να εμβολιαστούν οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι όμως θα έπρεπε να δηλώσουν τις προθέσεις τους μέσα σε τρεις ημέρες.