Δημόσιο: «Παιχνίδια» Βορίδη με το  «μπόνους παραγωγικότητας» – Τι, τελικώς, (δεν) θα ισχύσει

Δημόσιο –«μπόνους παραγωγικότητας»: Συστάθηκε Ομάδα Εργασίας -Διαδικασία & χρονοδιάγραμμα (ΦΕΚ)

Δημόσιο: «Παιχνίδια» Βορίδη με το  «μπόνους παραγωγικότητας» – Τι, τελικώς, (δεν) θα ισχύσει

Με «παιχνίδια» με το «μπόνους παραγωγικότητας», ένα θέμα που «καίει» τους δημοσίους υπαλλήλους, ξεκίνησε την θητεία του ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βοριδης εξήγγειλε σχετικό μέτρο με τηλεοπτικές του συνεντεύξεις πριν από δύο ημέρες, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι έτοιμος ακόμη».

Μάλιστα, σχετική απάντηση έδιναν και πηγές του υπουργείου Εσωτερικών όταν ερωτήθηκαν σχετικά. Παράλληλα τόσο ο υπουργός

όσο και οι συνεργάτες του δεν απαντούσαν στο (εύλογο) ερώτημα αν εκτός από το «μπόνους» θα προβλέπονται

και ποινές για όσους υπαλλήλους δεν αποδίδουν. Ήταν κάτι, άλλωστε, που είχε καθιερώσει ο νυν πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης όταν το 2014 ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στόχο την απόλυση των συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Και ο νέος υπΕΣ, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο αλλά και με άλλες ευκαιρίες έχει δώσει έμφαση στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς να διευκρινίζει αν θα υπάρχει αντίστοιχα και «τιμωρία» για όσους δεν αποδίδουν.

Το «μπόνους»

Σήμερα, ωστόσο, δύο μέρες μετά το «δεν είμαι έτοιμος» του κ. Βορίδη, «ετοιμάστηκε» και με διαρροή του στην «Καθημερινή» προαναγγέλλει ότι σε όσους υπαλλήλους βρίσκονται σε νευραλγικές υπηρεσίες του Δημοσίου και διεκπεραιώνουν μεγάλο όγκο εργασιών.:

-Θα δίνονται περισσότερες ημέρες άδειας

-Θα έχουν ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη,

Η ενόχληση του υπουργείου Οικονομικών

Πάντως, η διαρροή αυτή εκτός από το να καλοπιάσει τους δημοσίους υπαλλήλους, έχει και στόχο να καλμάρει και το υπουργείο Οικονομικών.

Κι αυτό γιατί πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΥΠΟΙΚ έγιναν «Τούρκοι» όταν άκουσαν δια χειλέων Βορίδη για «μπόνους»

σε μια εποχή που τα οικονομικά του Δημοσίου είναι στο ναδίρ.

Έτσι, ο υπουργός έσπευσε να προσφέρει το «μπόνους» σε είδος (άδειες) και στο απώτερο μέλλον (ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη).

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΒΟΡΙΔΗΣ, PROTEINOMENA, ΜΠΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!