Δημόσιο: Ο Βορίδης προαναγγέλλει μπόνους σε κάποιους υπαλλήλους -Και «ποινές» για άλλους;

Δημόσιο: Τέλη 2021 το «μπόνους παραγωγικότητας» -Βορίδης: «Θέλουμε νοοτροπία ιδιωτικού τομέα»

Δημόσιο: Ο Βορίδης προαναγγέλλει μπόνους σε κάποιους υπαλλήλους -Και «ποινές» για άλλους;

Στο άμεσο μέλλον θα αναληφθούν πρωτοβουλίες, εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης

ώστε να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός επιβράβευσης των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου «να εμπεδωθεί μια κουλτούρα αξιοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση

και όχι εξισωτισμού, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η κρατούσα».

Ο υπουργός μιλώντας την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στην τηλεόραση του OPEN προανήγγειλλε ουσιαστικά

«μπόνους» για τους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα.

Ερωτηθείς ειδικότερα σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα σύστημα επιβράβευσης των υπαλλήλων που υπερβάλλουν εαυτόν, ο κ. Βορίδης προανήγγειλε ότι στο εγγύς μέλλον θα αναληφθούν πρωτοβουλίες,  ώστε να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός επιβράβευσης προκειμένου, όπως σημείωσε, «να εμπεδωθεί μια κουλτούρα αξιοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση και όχι εξισωτισμού, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η κρατούσα».

Ποινές και για τους μη αποδοτικούς;

Πάντως, ο νέος υπΕΣ, παρά το γεγονός ότι και κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο αλλά και με άλλες ευκαιρίες έχει δώσει έμφαση στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, δεν διευκρίνισε αν θα υπάρχει αντίστοιχα και «τιμωρία» για όσους δεν αποδίδουν. Πηγές του ΥΠΕΣ τόνιζαν ότι ακόμη η σχετική εξαγγελία του υπουργού βρίσκεται σε αρχικό στάδιο σκέψης (σ.σ. τότε το εύλογο ερώτημα είναι, γιατί την εξήγγειλε).

Σύμβουλος Ακεραιότητας

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στον προληπτικό χαρακτήρα του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου (σ.σ. Σύμβουλος Ακεραιότητας) που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της διαφθοράς στη Δημόσια Διοίκηση.

Ο κ. Βορίδης υπενθύμισε ότι η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή για ψήφιση θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου και διευκρίνισε ότι το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου έρχεται να εξαλείψει τον συστημικό κίνδυνο ο οποίος έχει διαπιστωθεί ότι οδηγεί σε φαινόμενα διαφθοράς, εισάγοντας δικλίδες ασφαλείας που δυσχεραίνουν την όποια παρέκκλιση από τη νομιμότητα. Ο Υπουργός τόνισε μάλιστα ότι ο ρόλος του Εσωτερικού Ελεγκτή θα είναι να παρεμβαίνει μόνο στις περιπτώσεις εκείνες όπου απαιτείται και σε κάθε περίπτωση για να αποτρέπει και να προστατεύει τον υπάλληλο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΜΠΟΝΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΒΟΡΙΔΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]